pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
38 22.03.2017 16:00:30

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović umirja evforijo: Vsako tovrstno mnenje je prepovedano!

Drago Wernig - TAKA
Zdi se, da Maribor koraka proti novemu naslovu državnega prvaka, na to temo pa je v svojem slogu spregovoril tudi športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović.

"Glavne ugotovitve so, da so bile priprave odlično izpeljane, kar smo lahko opazili že med pripravljalnim obdobjem. Ob tem pa forma ni bila naravnana le na eno tekmo, ampak na maraton, kot je prvenstvo," je za uradno spletno stran nogometnega kluba Maribor uvodoma dejal Zlatko Zahović.


V nadaljevanju je pojasnil, da je prvenstvo vse prej kot odločeno, prednost devetih točk pa ni tako velika, da bi se privrženci kluba že zdaj lahko veselili naslova. "Nikakor ne smemo sprejeti razmišljanja tistih, ki menijo, da je prvenstvo končano. Še zdaleč ni. V marcu še nihče ni bil prvak. Vsako tovrstno mnenje je prepovedano, s strani klubskega vodstva in med igralci. Smo dovolj izkušeni in smo dovolj že prestali, da gredo takšne zadeve mimo nas. Resno se moramo lotiti vsake naslednje tekme, vsakega nasprotnika. Ne glede na veliko prednost se zavedamo, da smo do +9 prišli s trdim delom, veliko odrekanja in truda. Nikakor si ne nameravamo pripenjati medalj, preden si jih ne zaslužimo. Zaslužiš pa si jih, ko si tudi matematično prvak. Kakor smo pridobili teh 9 točk prednosti, jih lahko tudi izgubimo."

Po zmagi na derbiju so mariborski nogometaši vknjižili še dve zmagi in remi. "Strokovno vodstvo je načrtovalo aktivnosti za celotno pomlad, nikakor nismo stavili vsega na prvo tekmo in derbi. Namen je dosežen, ekipa se dviguje iz tedna v teden. To je pa šele prvi korak na poti do uresničitve cilja, naslednji sledijo. Brez žrtvovanja ne bo šlo, lahkomiselnosti ni v genskem zapisu našega kluba. Zavedamo se, da nas čaka še veliko dela, s številnimi zahtevnimi preizkušnjami," je med drugim še dejal športni direktor mariborskega prvoligaša.

Članki iz rubrike