nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bo
bo
0 01.05.2016 09:43:11

Novica, ki je Mandariću na obrazu pričarala nasmešek do ušes

Grega Wernig
Milan Mandarić, prvi mož Olimpije, je imel včeraj dober razlog za odlično razpoloženje. A ne zgolj zaradi remija Maribora na tekmi v Celju ...

Olimpija, ki s tekmo manj pred Mariborom vodi na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, je včeraj dobro zaslužila. Toda vprašali se boste – kako? Saj vendar ni prestopnega roka, prav tako se še niso začele kvalifikacije za mednarodna tekmovanja, da bi – recimo – zmajem uspel preboj v skupinski del kakšnega od evropskih pokalov. Pa vseeno so včeraj zmaji zaslužili kar 500.000 evrov! In razlog? Uspeh kluba, s katerim so poslovali v mesecu decembru 2015.


Ko so Ljubljančani svojega nekdanjega kapetana Andraža Šporarja prodali Baslu, so se s Švicarji dogovorili za fiksno odškodnino v višini 2,8 milijona evrov, kar je bil slovenski rekord vseh rekordov. Toda hkrati so zmaji izposlovali tudi bonus, ki bi lahko skupno dosegel kar milijon evrov. In polovica je zdaj že na računu Olimpije, razlog za to pa preprost: Basel je postal švicarski prvak.

Trenutno poškodovanemu Šporarju in soigralcem je 19. naslov prvaka uspelo osvojiti pet tekem pred koncem sezone, za Basel je to že sedmi zaporedni državni uspeh! In če bo Basel osvojil tudi osmega zaporednega, bodo Ljubljančani spet sijali od zadovoljstva. Potem bodo naslednje leto na račun dobili še dodatnih 500.000 evrov. Za zdaj je torej bonus na pol izkoriščen, a ni vrag, da bo Olimpiji pol dodatnega milijona prišlo še kako prav. Poleti bodo morali pač precej osvežiti svojo ekipo, predvsem v napadu, ki vse od Šporarjevega odhoda v Basel ni pravi. No, čeravno je res, da zmajem denarja zagotovo ne primanjkuje. Šporarjev prestop jim je za zdaj prinesel že 3,3 milijona evrov, prav tako so zaslužili 5 milijonov evrov, ko so prodali Ezekiela Hentyja v moskovsko Lokomotivo.

Članki iz rubrike