nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 02.01.2016 08:09:16

Lucas Ontivero zapušča Olimpijo in odhaja tja, kjer so imeli Ronaldinha?

alesfevzer.com
Zdi se, da je Argentinec Lucas Ontivero že odigral svojo zadnjo tekmo v dresu vodilnega kluba nogometnega prvenstva Olimpije.

Eden tistih, ki so jeseni prispevali svoj delež k temu, da je Olimpija leto 2016 dočakala kot prva na lestvici državnega prvenstva, je tudi Lucas Ontivero. Hitronogi Argentinec je sicer potreboval nekaj časa, da se je privadil na novo okolje, ko se je, pa je dokazal, da premore precejšnjo mero talenta. Toda čeprav so ga navijači hitro vzeli za svojega, se vse bolj zdi, da je svojo zadnjo tekmo za Olimpijo že odigral.

Ko so se Ljubljančani poleti odločili, da bodo medse sprejeli tudi Lucasa Ontivera, so to seveda storili v dobri veri, da bodo z njim v kadru lažje dosegali boljše rezultate. A bržčas sta se Milan Mandarić in Ranko Stojić tedaj dobro zavedala, da bi Ontiverove dobre igre lahko poskrbele za paradoksalno situacijo: boljši kot bo, težje ga bo zadržati. Dejstvo je namreč, da si ga je Olimpija sprva le sposodila, in to zgolj do konca koledarskega leta. Ontivero tako na papirju še naprej ostaja član turškega velikana Galatasaraya, ki je zeleno-belim sicer ponudil možnost dokončnega odkupa, toda vse prej kot zgolj za drobiž.

Pred časom so turški mediji zapisali, da si Olimpija Ontivera lahko zagotovi za 450.000 oziroma 500.000 evrov, kar je za slovenske razmere zagotovo še kako visok znesek. Res je, da zmaji imajo denar, ne nazadnje so pred kratkim za kar 2,8 milijona evrov prodali Andraža Šporarja švicarskemu velikanu Baslu. Toda po naših informacijah so se v Stožicah že odločili, da za Ontivera zagotovo ne bodo odšteli pol milijona evrov. Obstajajo torej tri možnosti: ali se bodo z Galatasarayem uspeli dogovoriti za popust, ali se bosta obe strani dogovorili za polletno podaljšanje posode ali pa bo sodelovanja med Olimpijo in Ontiverom nepreklicno konec. In zdi se, da je zadnja možnost še najbolj verjetna.

MORDA TJA, KJER JE IGRAL RONALDINHO?
Možnost vrnitve 21-letnika v slovensko prestolnico je še dodatno otežilo dejstvo, da je z dobrimi igrami v dresu Olimpije zbudil tudi zanimanje drugih klubov. Že pred dnevi je v javnost prišla informacija, da ga hoče na seznam svojih nogometašev vpisati mehiški prvoligaš Queretaro, ki je leto 2015 sklenil kot poraženi finalist zaključnih bojev za naslov državnega prvaka, o njem pa se je v preteklih mesecih govorilo tudi zaradi tega, ker je k sodelovanju za nekaj mesecev uspel privabiti Ronaldinha (Brazilec je medtem že odšel drugam). Vodja kadrovske politike Queretara Arturo Villanueva naj bi že vzpostavil stik z Ontiverovim zastopnikom Juanom Arandillo, Mehičani so si krilnega napadalca pripravljeni sposoditi za pol leta, nato bi ga, če bi bili z njim zadovoljni, dokončno odkupili. In to za kar okoli tri milijone evrov!

Če pri Galatasarayu razmišljajo le o tem, kako kar največ zaslužiti z nogometašem, ki v Turčiji vsaj za zdaj ni pokazal kaj prida, potem dvomov ne bi smelo biti. Toda poraja se vprašanje: se je Ontivero sploh pripravljen preseliti v Mehiko? Glede na misli, ki jih je zaupal argentinskim novinarjem ob vrnitvi domov, kamor je odšel po koncu jesenskega dela sezone v PLTS, očitno ne.

VSE POZITIVNO, A MORA SE VRNITI
"Moj načrt je ostati v Evropi še vsaj nekaj let. Pogodbo z Galatasarayem imam podpisano do leta 2018, prav tako bi rad še naprej nabiral izkušnje na tem nogometnem odru," je poudaril Ontivero, ki se je ob obisku studia Radia Union dotaknil tudi izkušnje iz Slovenije: "V Ljubljano sem odšel, da bi redno igral, toda k Olimpiji sem bil le posojen za šest mesecev in zdaj se vračam v Istanbul. Moram priznati, da mi je bilo všeč, prav tako mislim, da sem se kar izkazal, zabil sem štiri gole na enajstih tekmah. Prav tako sem izgubil nekaj kilogramov, napolnil baterije in se približal svoji optimalni pripravljenosti. Dobre predstave so navdušile tudi vodilne ljudi Galatasaraya, ki so me večkrat poklicali in mi čestitali za prikazano. V Ljubljani je bilo vse pozitivno, ampak imam pogodbo z Galatasarayem in moram se vrniti."

A čeprav mu je bilo v Ljubljani všeč in se je prav pri Olimpiji spet začel počutiti kot pravi nogometaš (pred tem zaradi poškodb ni igral skoraj leto dni), se očitno ne bo vrnil. Ali ga bo Olimpija pogrešala ali ne, je prezgodaj govoriti. Dejstvo pa je, da bo morala poiskati zamenjavo zanj. Bi jo lahko našla kar v lastnem kadru, morda v mladinskem pogonu? No, to ni povsem nemogoče, a kot smo izvedeli, Olimpija že nekaj časa išče tako novega centralnega napadalca, ki bo zamenjal Andraža Šporarja, kot tudi novega desnega krilnega napadalca. Torej nekoga za položaj, na katerem je v jesenskem delu sezone pri Olimpiji nekajkrat zaigral tudi Ontivero.

020-4-ontivero (obrez)
SPS/nkolimpija.si

Članki iz rubrike