nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 01.01.2016 10:26:57

Anderlecht ponuja Mariboru več kot Dinamu

Drago Wernig - TAKA
Dogajanje okrog Petra Stojanovića ostaja vroče, na seznamu klubov, ki resno razmišljajo o tem, da bi ga privabili v svoje vrste, je vse več klubov.

Kakšna bo nadaljnja usoda Petra Stojanovića, je skoraj nemogoče napovedati. Oziroma lahko z veliko verjetnostjo napovemo le to, da je zadnjo tekmo v vijoličastem dresu že odigral in da kariere ne bo nadaljeval pod Kalvarijo. Že nekaj časa ni skrivnost, da bi ga rad v svoje vrste privabil zagrebški Dinamo, ki išče pravšnje nadomestilo za Iva Pinta na desnem bočnem položaju. Oziroma še boljšo rešitev. Petindvajsetletni Portugalec se je poslovil od modrega dresa in se bo preselil na Otok, kjer bo branil barve Norwich Cityja. Pogodbe sicer še vedno ni podpisal, a po številnih napovedih naj bi bila to vendarle zgolj formalnost, Dinamu bi prestop lahko navrgel 3,7 milijona evrov. Tri milijone znaša odškodnina, ostalo naj bi bili bonusi, povezani z igralnimi minutami.

Hrvaški prvaki so tako ostali le pri Alexandruju Matelu, toda dejstvo je, da Romun v Maksimirju nima ravno neizmernega zaupanja, zato bodo Zagrebčani skoraj gotovo posegli po novi moči. Primerno so torej našli v Ljudskem vrtu, v klubu, s katerim imajo korektne, prijateljske odnose. Po naših informacijah je Zoran Mamić že poklical Zlatka Zahovića in preverjal njegov "utrip". Trener Dinama ne skriva, da odlično pozna sposobnosti 20-letnega Ljubljančana, a hkrati je dejstvo, da športni direktor Maribora še bolje pozna tržno vrednost zelo pomembnega člena ekipe. Dva milijona evrov je bržčas najnižji znesek, ki bi nekako vendarle ublažil "bolečino" ob predčasnem odhodu najmlajšega debitanta v slovenski izbrani vrsti. Serijski hrvaški prvaki so bojda pripravljeni odšteti toliko denarja, izključevali naj ne bi niti dogovora o deležu vijoličastih pri naslednjem prestopu, toda iz Zagreba prihajajo namigi, da naj vse to ne bi bilo dovolj. Iz preprostega razloga, ker naj bi nekdo ponujal več ...



Po naših informacijah se je v boj za Petra Stojanovića vmešal Anderlecht. Pred dnevi smo o zanimanju belgijskega velikana že poročali, a takrat je bil v igri tudi Ivo Pinto. Klub iz Bruslja je najprej Dinamu ponujal 1,7 milijona evrov nadomestila, po maksimirski košarici je bil pripravljen odšteti še dodatnih 300 tisočakov, po selitvi Portugalca na Otok pa naj bi se pri Anderlechtu odločili, da se bodo podali v lov za mariborskim draguljem. V resen lov. Ob tem nam je, zanimivo, prišlo na uho, da naj bi ponujali več, kot so Zagrebčanom, a to vendarle niti ni preveč presenetljivo, saj gre za pet let mlajšega in tržno precej bolj zanimivega igralca. Predstavniki Anderlechta so menda že poslali signal, da nameravajo v prvih dneh novega leta pripotovati v štajersko prestolnico.

Med snubci naj bi bil tudi ruski prvoligaš, njegovega imena nismo izvedeli, v igro pa se je vmešal tudi AZ Alkmaar, ki je v deželi tulipanov trenutno na 12. mestu. Ajax ima na vrhu kar 22 točk več, toda težko je verjeti, da bi Nizozemci lahko izpolnili mariborske zahteve.

Članki iz rubrike