sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 08.10.2015 09:00:53

Stojić: Če odide Šporar, pride Novaković

Arsen Perić
Če se je Milivoju Novakoviću v zadnjih dneh precej kolcalo, so za to krivi navijači Olimpije. Izkušeni napadalec je bil namreč njihova prva misel in glavna tema pogovorov. Zakaj? Zaradi govorice, da bi kariero lahko nadaljeval kar v zeleno-belem dresu.

Začelo se je z novico, ki je prišla z drugega konca sveta, natančneje iz Japonske. Vodilni možje tamkajšnjega kluba Nagoya Grampus Eight so sporočili, da ne bodo podaljšali sodelovanja s tremi svojimi tujci, med odpisane so uvrstili tudi Novakovića. Hkrati so dodali še nekaj: po njihovih informacijah se bo izkušeni Slovenec vrnil v Evropo. Kaj kmalu je do nas prišel naslednji namig: ne samo, da se Novaković poslavlja od dežele vzhajajočega sonca, kariero bo nadaljeval na rodni grudi. V Ljubljani. Pri Olimpiji.

MANDARIĆ SE STRINJA 
Ker so se po menjavi oblasti časi pri zeleno-belih spremenili in klub iz prestolnice zdaj vodijo ljudje, ki se ne skrivajo pred mediji, smo vročo novico hitro preverili. Pri Ranku Stojiću, generalnemu direktorju Olimpije, ki se odgovoru na vprašanje, ali se Novaković res seli v Stožice, ni izmikal.

"Poglejte, zadeva je takšna, da smo se znašli v položaju, v katerem moramo razmišljati tudi o novem napadalcu," je uvodoma malce presenetil srbski funkcionar in nadaljeval: "V prvi vrsti zaradi tega, ker se za našega kapetana Andraža Šporarja zanima vse večje število klubov iz tujine. Ampak nisem začuden, fant si to zasluži, saj so njegove predstave v tej sezoni res na zelo visoki ravni. Dejansko igra tako dobro, da ne moremo ničesar izključiti. In zato moramo razmišljati, kako naprej, če bi nas Šporar zapustil."

stojic gw
Grega Wernig

Potem bi vrzel zapolnil Novaković? "Če bi Šporar odšel drugam, potem bi bil Novaković zagotovo zelo dobra rešitev. Kaj zelo dobra, celo najboljša. S predsednikom Milanom Mandarićem sva se pogovarjala o tem in tudi on se strinja, da bi bil Novaković idealna okrepitev za nas. Toda, ponavljam, le če bi se znašli v položaju, da bi morali zapolniti vrzel v napadu."

A tudi če bo Šporar januarja, ko bodo klubi spet lahko trgovali, ostal v Ljubljani, to ne pomeni, da bo Novakovićeva vrnitev v matični klub dokončno padla v vodo. "Potem bo pač prišel junija. Tako za nas kot zanj bi bilo dobro, če bi si oblekel dres Olimpije," je prepričan Stojić.

NAPADALEC IN VODJA MLADIH
Ideja, da bi v napadu Olimpije v drugem delu sezone skupaj igrala Šporar in Novaković, torej nima prave osnove. "Če bo Šporar ostal, potem Novaković zagotovo ne bo prišel. Oba sta centralna napadalca, mi pa igramo, kakor igramo. Nesmiselno bi bilo imeti v kadru dva tako vrhunska napadalca, če pa igramo le z enim," poudarja Stojić, ki ne pripisuje prevelike pomembnosti dejstvu, da bi, če bi pripeljal Novakovića, Olimpija mladega Šporarja nadomestila s kar petnajst let starejšim nogometašem.

sporar olimpija rudar af
www.alesfevzer.com

"Leta niso prav nikakršna ovira," je poudaril nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar in nadaljeval: "Ko sva se z Milanom Mandarićem pogovarjala o Novakoviću, mi je povedal, da je imel v eni od sezon, ki jih je preživel tam, v kadru prav tako zelo izkušenega nogometaša. Zagotovo ste že slišali zanj – Teddyja Sheringhama. In da je bil ne samo odličen na igrišču, temveč je neverjetno pozitivno vplival tudi na vse druge nogometaše. Ker jim je znal s svojimi bogatimi izkušnjami svetovati, ker je znal vplivati na razvoj mlajših. Mislim, da bi Milivoje pri nas lahko odigral enako vlogo. Bil bi udaren napadalec, hkrati bi vodil naše številne mlade nogometaše."

VIŠJA OD MILIJONA EVROV
Skratka, Novaković še ne prihaja. Morda pa bo. In seveda smo Stojića morali pobarati tudi o tem, kako realno je, da bi Šporar Olimpijo zapustil že v prihajajočem prestopnem roku. "Kot sem že dejal, vse več klubov ga pozorno spremlja, ogledniki bodo tudi na četrtkovi tekmi mlade reprezentance. Da o tem, da so že nekaj časa prisotni na našem praktično vsakem obračunu, niti ne govorim. A seveda bo vse odvisno od ponudb, ki jih bomo dobili, če jih seveda bomo. Zagotovo pa nogometašu ne mislimo nagajati. Ne nazadnje smo se ob podpisu nove pogodbe dogovorili, da ga ne bomo zavirali, če bo želel narediti korak naprej v svoji karieri," pravi Stojić, ki kapetana jasno za drobiž ne misli prodati: "Odškodnina? Višja od milijona evrov ..."

Članki iz rubrike