sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 08.10.2015 08:07:34

Petković: Riera v Koper? Je odrasla oseba, odločil se bo sam

Drago Wernig - TAKA
Pogovarjali smo se z novim športni direktorjem Kopra Dušanom Petkovićem, ki se je na Bonifiko preselil iz Zavrča.

Dvomov ni več, Dušan Petković je v torek zjutraj postal novi športni direktor Kopra. Skupaj z njim sta se na Obalo preselila tudi trener Slavko Matić in pomočnik Milan Obradović (včeraj sta že vodila prvi trening), vsi so na Bonifiko prišli iz Zavrča. Tam so skupaj delovali le kratek čas, ki pa je bil zelo ploden. Matić recimo ni doživel niti enega poraza, Petković si lasti velike zasluge za to, da je v Haloze prišel Albert Riera. Toda v Zavrču je hitro počilo in zgodil se je eksodus, ki bržčas še ni končan. Govori se namreč, da naj bi januarja po isti poti odšlo tudi kar nekaj nogometašev, omenja se tudi zvezdnika Riero. Ali to drži ali ne, smo povprašali kar Petkovića.

"Govoril sem tako z Albertom kot tudi z Zlatanom Muslimovićem. Ne vem, kako se bosta odločila, sta pa odrasli osebi in storila bosta, kar bosta pač želela. Zagotovo pa ju nisem prepričeval, naj se mi pridružita, nimam tolikšnega vpliva na nikogar, kaj šele na njiju. Iskreno sem jima položil na dušo, da bo zanju dejansko najbolje, če bosta ostala v Zavrču. Tam bosta lahko redno igrala, če bosta odšla kamorkoli drugam, bosta do januarja lahko le trenirala. Za vsakega nogometaša je to zelo neugodno, še zlasti za nekoga s takšnim ugledom in v teh letih," je odgovoril novi športni direktor aktualnega pokalnega zmagovalca in pristavil: "Bosta pa imela mojo podporo ne glede na to, kako se bosta odločila ..."


HVALA TUDI MIRANU VUKU
Nekdanjega nogometaša iz Beograda smo povprašali tudi po razlogih za slovo od Zavrča. Je bil morda za to kriv spor z Miranom Vukom? "Če mislite, da vam bom povedal kaj sočnega, tega ne boste dočakali (smeh). O Miranu Vuku ne morem reči niti ene grde besede, zato sem si tudi od prvega trenutka dalje želel, da bi se poslovil predvsem na miren, športen in ljudski način. Vesel sem, da smo v teh treh mesecih opravili izjemno delo. Za to se moram v prvi vrsti zahvaliti fantom, s katerimi sem sodeloval iz dneva v dan – dokazali so mi, da sem lahko športni direktor. Čeprav sem v nogometu že 18, 19 let, še nikjer nisem videl takšne skupine igralcev. In hvala tudi Miranu Vuku. Pa Ivici Solomunu tudi; morda ni imel rezultatov, a je prispeval svoj delež. Skupaj nam je uspelo dvigniti Zavrč, povečali smo kvaliteto, precej uredili marketing in še kaj bi se našlo. Zato mi je tudi žal, ker je prišlo do določenih stvari. O katerih pa nočem govoriti … Rekel bom le to, da se že vse življenje držim določenih načel, od katerih preprosto ne odstopam. Ampak čeprav je prišlo do razhajanja v pogledih, smo ostali prijatelji. Zgodil se je pač splet okoliščin, ki je privedel do slovesa," se je razgovoril 41-letni Petković.

VERJAME, DA BO SPET TRN V PETI OLIMPIJE
Pa Petkovićevi načrti s kanarčki? "V Kopru vlada podobno stanje, kot je ob mojem prihodu v Zavrču. Najprej bomo morali dvigniti ekipo, ki ni v najboljšem psihičnem stanju. Toda dejstvo je, da ima Koper več kot dovolj kvalitete. Če je ne bi imel, ne bi osvojil pokala in superpokala. Težava je v glavah, prav tako bomo med reprezentančnim odmorom poskušali dvigniti telesno pripravljenost igralcev na višjo, resnejšo raven," je dejal Petković, ki bo v novi vlogi debitiral na tekmi z Olimpijo: "Čaka nas najtežji nasprotnik za izhod iz krize. Ampak k sreči se lahko pohvalim, da imam z Olimpijo zelo dober izkupiček, z Ljubljančani še nisem izgubil. In upam, da bo tako tudi po moji prvi tekmi v Kopru."

Članki iz rubrike