pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.05.2015 09:30:45

ZAVRČ – MARIBOR: Hej, igrali so s Chelseajem

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so med tednom opravili glavni del posla.

Z zmago nad Celjani so naredili velik oziroma skoraj gotovo odločilni korak proti trinajstemu naslovu prvaka, ki bi si ga morda lahko tudi teoretično zagotovili že drevi v Zavrču, vendar niso odvisni le od sebe. Vsekakor pa varovance Anteja Šimundže čaka zahtevna preizkušnja, Haložani si mariborski skalp želijo bolj kot karkoli drugega, temu primerna je motivacija.

V 33. krogu se je prvič v tem prvenstvu pojavila možnost kronanja prvakov. Novi bodo stari, vijoličasti pa si bodo lahko šampionsko slavje privoščili v primeru zmage v Zavrču in ob dodatku, da pred tem grofi v Areni Petrol ne bi premagali Radomelj.

Obstaja tudi različica, ob kateri bi Marcosu Tavaresu in soigralcem zadostoval že remi, toda potem bi morala zadnjeuvrščena ekipa na lestvici v knežjem mestu poraziti gostitelje, hkrati Domžalčani ob Kamniški Bistrici ne bi smeli premagati Koprčanov.

915-2-vuk miran gw
Miran Vuk, župan občine Zavrč.
Grega Wernig

"Spoštujemo Mariborčane. Zaradi vsega, kar jim je uspelo v Evropi, in zaradi prvega mesta na lestvici, toda na igrišču bodo morali pokazati, da so boljši. Pri nas so že položili orožje in verjamem, da bi se to lahko ponovilo tudi tokrat. Igralci so nadvse motivirani in tudi dodatno stimulirani."

MIRAN VUK

Kako verjetno je, da bodo Mariborčani že drevi odpirali penino, presodite sami, kot na dlani pa je, da jih v Halozah čaka težka naloga, gostitelji zasedbo iz Ljudskega vrta pričakujejo na krilih uspeha na Bonifiki.

"V Kopru smo nadoknadili, kar smo doma izgubili proti Krki. Spet smo prišli na svoje," zadovoljno pravi alfa in omega Zavrča Miran Vuk, ki nestrpno pričakuje nocojšnji obračun: "Podali se bomo v odprt boj, naj zmaga boljši. Fantje so v Kopru pokazali pravšnji karakter, kar je obetavno, forma ekipe se stopnjuje. Vsekakor spoštujemo Mariborčane. Zaradi vsega, kar jim je uspelo v Evropi, in zaradi prvega mesta na lestvici, toda na igrišču bodo morali pokazati, da so boljši. Pri nas so že položili orožje in verjamem, da bi se to lahko ponovilo tudi tokrat. Igralci so nadvse motivirani in tudi dodatno stimulirani."

Slačilnica je polna pozitivne energije. "Dobro se zavedamo, kdo je Maribor in kaj pomeni. Imamo mlado ekipo, ki ima vzpone in padce, vendar igramo doma in upamo na dober rezultat. Zavedamo se, česa smo sposobni, in naša naloga je, da to pokažemo," je povedal požrtvovalni branilec Bojan Đukić, ki se veseli spopada s slovenskim velikanom: "Na takih tekmah se preprosto uživa. Igrati proti Mariboru, ki je še pred nekaj meseci remiziral s Chelseajem, je nekaj neverjetnega. Uživali bomo in hkrati dali vse od sebe. Upam, da se bomo veselili vsega izkupička." 

915-2-solomun (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

V domači ekipi bo trener Ivica Solomun pogrešal kaznovana Sanina Muminovića in Tonija Datkovića, na drugi strani bodo gostje še bolj oslabljeni. "Kar zadeva poškodovane igralce, je podoba takšna, kot je bila. Mitja Viler še vedno čuti bolečino v stegenski mišici, Welle Ndiaye in Arghus pa sicer nimata resnejših težav, vendar potrebujeta počitek, zato ju ne bo v kadru, prav tako kot Dareta Vršiča, ki po virozi potrebuje nekaj časa, da si obnovi moči," je zdravniški bilten razkril Ante Šimundža.

K temu je kajpak treba prišteti še Željka Filipovića, ki okreva po operaciji hrbta in naj bi bil na največje napore znova pripravljen na začetku poletnih priprav, zaradi kazni v moštvu prav tako ne bo Petra Stojanovića.

840-6-simundza dw
Drago Wernig - TAKA

"Zavrč je ekipa, ki doma težko izgublja, ima taktično disciplino in zna igrati na rezultat. Toda zavedamo se našega poslanstva in tega, kaj nam ta preizkušnja prinaša. Spet želimo imeti energijo, ki nas je odlikovala v zadnjem obdobju, pozitivnost in osredotočenost k želenemu cilju."

ANTE ŠIMUNDŽA

Trener vijoličastih nasprotnike pozna zelo dobro. "Zavrč je ekipa, ki doma težko izgublja, ima taktično disciplino in zna igrati na rezultat. Toda zavedamo se našega poslanstva in tega, kaj nam ta preizkušnja prinaša. Spet želimo imeti energijo, ki nas je odlikovala v zadnjem obdobju, pozitivnost in osredotočenost k želenemu cilju. S takšno miselnostjo se bomo odpravili v Zavrč," je povedal trener Maribora.

Čeprav pretirano veliko manevrskega prostora nima, se bo v primerjavi s sredinim obračunom bržčas odločil za kakšno spremembo: "Bomo videli, kako in kaj. Fantje so pripravljeni, najbolj pa veseli dejstvo, da si vsi zelo želijo igrati."

Medtem ko se navijači in še kdo ubadajo s tem, kdaj si bodo Mariborčani tudi teoretično zagotovili trinajsti naslov, se ekipa s tem ne ubada kaj prida.

"Ne razmišljamo na tak način. Bili bi prepotentni, če bi. Ne bi bili tukaj, kjer smo," je Ante Šimundža poudaril že po sredini zmagi, do danes je razmišljanje ostalo nespremenjeno: "Naša edina naloga je, da se na tekmo ustrezno pripravimo. Zanima nas le, kako v Zavrču priti do treh točk."

Članki iz rubrike