IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

eč
0 09.05.2015 09:30:44

CELJE – RADOMLJE: Sproščeni in še nevarnejši

Nikola Miljković
Benjamin Verbič in soigralci so se še v sredino jutro prebudili z upanjem, da bodo sezono končali kot prvaki, zdaj se to že zdi kot zelo oddaljen spomin.

Ne glede na vse je življenje Celjanov precej lepše od življenja njihovih kolegov iz Radomelj.

Radomeljski nogometaši so sredi tedna zapečatili svoje slovo od elite, čeprav so premagali Gorico. A škoda je bila narejena že pred tem in zadnji štirje krogi bodo za varovance trenerja Dejana Djuranovića zgolj rekreacija brez pravega tekmovalnega naboja.

Vseeno smo prepričani, da Radomljani v teh 360 minutah ne bodo zgolj topovska hrana za nasprotnike. Ne nazadnje so se dokončno znebili psihološkega bremena, in kadar nekdo igra sproščen, je še toliko nevarnejši.

Ne glede na vse pa bo tokrat vse drugo kot zmaga Celja veliko presenečenje. V prvi vrsti zaradi občutne kvalitetne razlike med nasprotnikoma. Ta se kaže v številu osvojenih točk enih in drugih (61:16) ter tudi doseženih (50:19) in prejetih (24:73) zadetkih.



Tukaj pa so še tri do zdaj odigrane medsebojne tekme – na vseh so zmagali Celjani. Prepričljivo, da ne bo pomote. In brez enega prejetega gola! Razlika v golih je ob treh celjskih zmagah kar 9:0 za četo Simona Rožmana, ki je sicer izpadla iz bitke za naslov prvaka, še vedno pa se bori za drugo mesto na lestvici.

Pred Domžalami ima le dve točki prednosti, tudi Olimpija je še vidna na obzorju (šest točk zaostanka), zato časa za objokovanje usode po bolečem porazu v Ljudskem vrtu kakopak ni.

"Radomljani bodo tokrat še posebej nevarni, saj bodo igrali sproščeno, nedvomno pa bodo kljub temu močno motivirani. V preteklem krogu so premagali Goričane, kar ni lahka naloga, zato se zavedamo, da bomo morali biti izredno zbrani. V tekmo bomo znova krenili tako kot najbolje znamo – agresivno, napadalno in igrivo. Želimo si dobrega rezultata in novega zagona v boju za vrh lestvice," pravi celjski napadalec Gregor Bajde, medtem ko bo njegov soigralec Benjamin Verbič lovil svoj prvi zadetek po 474 minut dolgem strelskem postu.

Celjskemu zvezdniku, ki se poleti seli na Dansko, Radomlje (te bodo brez kaznovanih Denisa Lidjana in Anžeta Zorca) sicer odgovarjajo, v njihovo mrežo je v tej sezono žogo poslal že petkrat.

Članki iz rubrike