stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 25.03.2024 11:51:22

Pravica za bogate ... Alves slavi, po plačilu milijonske varščine bo danes odkorakal na prostost!

Profimedia
Nekdanji brazilski nogometaš Dani Alves bo zapustil zapor v Barceloni.

Nekdanji brazilski reprezentant Dani Alves, ki je bil februarja v Španiji obsojen zaradi posilstva, je plačal varščino v višini enega milijona evrov in lahko zapusti zapor, so danes sporočili iz sodišča v Barceloni.

"S tem vas obveščamo, da je bil polog varščine Daniela Alvesa evidentiran na računih 21. oddelka barcelonskega sodišča," je zapisano v izjavi, navaja AFP.

Sodišče v Barceloni je Alvesa obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni zaradi posilstva ženske v nočnem klubu konec leta 2022.

Nogometašu so nato skoraj mesec dni po obsodbi zaradi spolnega nasilja odobrili začasno izpustitev iz zapora, ob plačilu varščine.

Sodišče je ob tem določilo, da bo 40-letnemu Brazilcu zaradi begosumnosti zaplenilo "potna lista, španskega in brazilskega". Alves ima od leta 2005 tudi špansko državljanstvo. Poleg tega se v skladu z odločitvijo sodišča ne sme približati svoji žrtvi. V skladu s sodbo je moral žrtvi plačati 150.000 evrov odškodnine.



Pred kratkim so mediji v Španiji in Braziliji sicer poročali, da je obsojeni ostal skorajda brez denarja oziroma so mu zamrznili vse račune.

Na zaslišanju je odvetnica žrtve nasprotovala izpustitvi nekdanjega nogometaša Barcelone. Ko je bila znana odločitev o njegovem začasnem izpustu ob plačilu varščine, pa je odvetnica Ester Garcia za radio RAC1 odločitev sodišča označila za škandalozno, češ da si lahko "premožni kupijo pravico in prostost".

Nogometni branilec je za zapahi vse od aretacije januarja 2023 zaradi suma posilstva. Alves, ki ima 126 nastopov za brazilsko reprezentanco, je sprva zanikal, da bi žensko sploh poznal. Pozneje je večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje.

Policija ga je aretirala 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice po koncu svetovnega prvenstva v Katarju. Do aretacije je igral za mehiški klub Pumas.

Alves, ki je igral tudi za Juventus in Sevillo, je v nogometni karieri osvojil kar 42 lovorik, z Barcelono je trikrat osvojil ligo prvakov, z Brazilijo pa dvakrat južnoameriško prvenstvo.

Značke: alves, barcelona

Članki iz rubrike