stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 24.03.2024 14:02:28

Liverpool ganil svet! Umirajoči švedski legendi izpolnil željo, to so prizori, ki dajo misliti! (video)

Profimedia
Liverpool je umirajočemu švedskemu trenerju izpolnil veliko željo.

Legendarni švedski trener Sven-Goran Eriksson je v začetku leta sporočil, da mu v najboljšem primeru ostaja le še leto dni življenja. Hudo bolni Šved je s tem razkritjem šokiral svet, angleški nogometni velikan pa mu je v soboto izpolnil veliko željo.

Nekdanji selektor Anglije in nekoč trener Rome, Benfice, Manchester Cityja, Leicestra in številnih drugih klubov je imel v svoji trenerski karieri eno veliko željo, ki pa se mu nikoli ni izpolnila. No, zdaj se je to spremenilo, vsaj za en dan je postal trener velikana iz Liverpoola.


Liverpool je na Anfieldu gostil tekmo legend Liverpoola in Ajaxa. Švedu je zaupal vodenje ekipe, ki je bila sestavljena iz klubskih legend, Eriksson pa je tako vodil ekipo, ki je bila med drugim sestavljena iz igralcev, kot so Steven Gerrard, Daniel Agger, Martin Škrtel, Igor Bišćan, Ryan Babel, Dirk Kuyt in Fernando Torres.

Še posebej dih jemajoč je bil prizor, ko je 76-letni Šved stopil na zelenico, 60 tisoč ljudi pa ga je pozdravilo z glasnimi ovacijami. Eriksson ni mogel skriti čustev, gledalcem pa se je oddolžil vsaj z zmago, saj so Liverpoolove legende premagale Ajaxove s 4:2.

"Jokal sem, tega ne bom pozabil nikoli. Celo življenje sem sanjal, da bi lahko sedel na klopi Liverpoola in to se mi je zdaj uresničilo. Hvala Liverpoolu, ki je to omogočil. Prepričan sem, da je tudi moj oče gledal to tekmo prek televizije. Solze so tekle kar same od sebe, to so bile moje sanje. Tudi ko sem bil angleški selektor, sem bil navijač Liverpoola, ampak tega nikoli nisem obešal na veliki zvon," je po tekmi govoril Šved.

Značke: liverpool, anglija

Članki iz rubrike