franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 22.02.2024 06:11:29

Kakšen gol in kakšen šok za Arsenal v zadnjih sekundah tekme! Tega ni pričakoval nihče (video)

Profimedia
Nogometaši v ligi prvakov so končali prvi del osmine finala. Napoli je doma proti Barceloni na prvi tekmi igral 1:1, Porto pa je z 1:0 premagal Arsenal.

Napoli je gostil Barcelono, oba kluba v zadnjem obdobju nista bila v prav posebej dobri formi. So pa Španci, ki so posestno prevladovali, uvodoma pritiskali, v 14. minuti je prvič nase opozoril Robert Lewandowski, a zgrešil, neuspešen je bil tudi v 23. minuti, dvakrat je poskusil tudi Lamine Yamal v četrti in deveti minuti, enkrat pa Ilkay Gündogan. V polčasu z malo priložnostmi so bili napadalno anemični predvsem Italijani, ki niso niti enkrat streljali.

V 60. minuti pa so Katalonci zasluženo povedli, Lewandowski je dobil žogo v kazenskem prostoru in s 14 metrov z natančnim in nizkim strelom poskrbel za 1:0. Nekoliko odločnejši Napoli je v 75. minuti izenačil s svojim prvim strelom v okvir vrat, Victor Osimhen se je s svojo močjo otresel čuvaja in nato z 12, 13 metrov premagal Marc-Andreja ter Stegna. Barcelona bi lahko tik pred koncem prišla do zmage, vendar je Gündogan za las zgrešil cilj.

V Portu je gostoval Arsenal, tekma pa v prvih 20 minutah ni ponudila pravih priložnosti. V 22. pa je imel v enem napadu Wenderson Galeno izjemni priložnosti za domače, najprej je iz bližine zadel vratnico, odbito žogo pa poslal mimo gola. V 38. minuti je William Saliba imel prvo omembe vredno priložnost Arsenala, s strelom z glavo je zgrešil.

Tudi uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, Leandro Trossard je pri Arsenalu sicer prišel do voleja, a je bil nenatančen, tudi v nadaljevanju posebnih priložnosti ni bilo. Ko je kazalo na 0:0, glede na to, da so domači dotlej sprožili en strel v okvir vrat, gosti pa celo nobenega, pa je v 94. minuti Galeno ustrelil z dobrih 20 metrov in poskrbel za dobro Portovo popotnico za London.



V torek so nogometaši madridskega Atletica, pri katerem je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak branil celo tekmo, v gosteh pri milanskem Interju izgubili z 0:1, PSV Eindhoven pa je z Borussio Dortmund igral 1:1.

Osmino finala so sicer 13. februarja odprli Leipzig Kevina Kampla in Benjamina Šeška in Real Madrid, Španci so tekmo v Nemčiji dobili z 1:0, ter Koebenhavn in Manchester City, pri čemer so Angleži in branilci naslova na Danskem pričakovano slavili s 3:1.

Dan pozneje je Lazio presenetil Bayern in ga ugnal z 1:0, Paris Saint-Germain pa je upravičil vlogo favorita proti Realu Sociedadu z zmago z 2:0.

Povratne tekme tega dela tekmovanja bodo 5., 6., 12. in 13. marca.

Članki iz rubrike