evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 27.01.2024 21:18:19

Barcelona izgubila doma, Real s preobratom do zmage

Profimedia
Nogometaši Real Madrida so na Kanarskih otokih zabeležili sedemnajsto zmago v sezoni španske lige, Barcelona pa je po izpadu iz španskega pokala sredi tedna doživela nov hladen tuš. Pred domačimi gledalci je proti Villarrealu nadoknadila zaostanek z 0:2, nato pa klonila s 3:5.

Real se je na začetku drugega polčasa proti Las Palmasu znašel v zaostanku z 0:1, z zadetkoma Viniciusa v 65. minuti in Aureliena Tchouamenija (84.) pa je na koncu prišel do treh točk, s katerimi se je vrnil na vrh razpredelnice. Pred drugouvrščeno Girono, ki bo tekmo 22. kroga igrala v nedeljo sredi dneva pri Celti Vigo, ima Real Madrid ob tekmi manj dve točki prednosti, pred Barcelono na tretjem mestu pa že deset. Katalonci, ki so januarja ostali brez naslova v španskem superpokalu in izpadli v četrtfinalu pokala proti Bilbau, so znova razočarali zveste navijače.
Za goste sta prva dva zadetka dosegla Gerard Moreno (41.) in Ilias Akhomach (54.), Barcelona je sicer v dobrih desetih minutah naredila popoln preobrat - Ilkay Gundogan (60.), Pedri (68.), Eric Bailly (avtogol, 71.), a nato povsem popustila in prejela še tri zadetke - Goncalo Guedes (84.), Alexander Soerloth (99.), Jose Luis Morales (101.).
V nedeljo so na sporedu še dvoboji Cadiz - Athletic Bilbao, Sevilla - Osasuna in Atletico Madrid - Valencia, v ponedeljek pa Getafe - Granada.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike