nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 27.01.2024 18:14:49

Šeško med strelci, toda Leipzig je doživel boleč udarec

Profimedia
V bundesligi je na sporedu 19. prvenstveni krog.

Nogometaši Bayerna so v tekmi 19. kroga nemškega prvenstva v gosteh premagali Augsburg s 3:2 in malce umirili strasti v bavarski prestolnici. Bayern je kljub dobri predstavi domačih - gol Elvisa Rexhbecaja ni obveljal zaradi prepovedanega položaja - v prvem polčasu zadel dvakrat, sploh prvi zadetek za klub je dosegel Aleksandar Pavlović, enega je dodal še Alphonso Davies. A je nato Ermedin Demirović na začetku drugega dela znižal, Harry Kane pa je s 23. zadetkom v sezoni le prinesel tri točke večjemu bavarskemu klubu.

V končnici tekme je sicer gostujoči vratar Manuel Neuer s slabim posredovanjem zakrivil enajstmetrovko, a potem ubranil strel Svenu Michelu. Nekaj minut zatem je prekršek naredil še Thomas Müller, Demirović je bil bolj zanesljiv, a Augsburgu je za izenačenje zmanjkalo časa.

V Stuttgartu sta igrala tretje in četrto moštvo sezone; domača ekipa je z zadetkoma Deniza Undava in Enza Millota vodila z 2:0, potem pa je na sceno za goste stopil Šeško in v 32. minuti z natančnim strelom z glavo znižal na 1:2. A nadaljevanje je bilo podobno, domači so povišali vodstvo z golom Jamieja Lewelinga, nekaj minut pozneje je za Leipzig na 2:3 znižal Lois Openda. Toda že minuto zatem so imeli domači po drugem golu Undava spet +2. Isti igralec je v 75. minuti dosegel še tretji gol na tekmi, pred tem je v igro pri gostih v 67. minuti vstopil tudi drugi slovenski igralec Kevin Kampl.

V preostalih sobotnih popoldanskih tekmah je sta Hoffenheim in Heidenheim igrala 1:1, prav tako Wolfsburg in Köln, Werder je premagal Freiburg s 3:1.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike