komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 21.01.2024 12:41:28

Srce parajoča gesta Jürgena Kloppa! Ko je slišal za željo umirajočega legendarnega švedskega trenerja, je ...

Profimedia
Ko je legendarni švedski trener Sven-Göran Eriksson pred dnevi sporočil, da se bori z rakom in da mu ni preostalo veliko življenja, je bil nogometni svet šokiran.

V enem od zadnjih intervjujev je 75-letni Eriksson razkril, da ima eno neizpolnjeno željo - biti trener Liverpoola, ki mu je bil vselej pri srcu. Ko je za to slišal aktualni strateg angleškega kluba Jürgen Klopp, se je takoj odzval in z gesto v svojem slogu osupnil vse.


Nemški strokovnjak je Švedu sporočil, da lahko pride v Liverpool in za en dan prevzame njegovo mesto. "Dobrodošel je tukaj. Lahko sedi na mojem stolu v moji pisarni, lahko en dan počne vse to, kar sicer počnem sam. Naj pride, če želi. Prepričan sem, da bo preživel nekaj prekrasnih ur," je dejal Klopp.

Eriksson je v več kot štiridesetih letih reniral Degerfors, Göteborg, s katerim je v sezoni 1981/82 osvojil takratni pokal Uefa, dvakrat je bil trener Benfice, v Italiji je vodil Romo, Fiorentino, Sampdorio in Lazio, s katerim je postal italijanski prvak in osvojil takratni pokal pokalnih zmagovalcev, na Otoku je bil trener Manchestra Cityja in Leicestra. Bil je prvi tujec na klopi angleške izbrane vrste, pozneje je bil še selektor Mehike, Slonokoščene obale in nazadnje Filipinov. Deloval je tudi v kitajski ligi.

Članki iz rubrike