podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 20.02.2023 18:59:49

Srce parajoče! Poklonil se je žrtvi potresa, kar je sledilo pa je šokiralo vse! Sodnik ga je ... (video)

Profimedia
Christian Atsu je zadnji gol v življenju dosegel s prostega udarca.

O tragični smrti nogometaša Christiana Atsuja smo že poročali. Ganec je življenje izgubil v uničujočem potresu, ki je pred dvema tednoma stresel Turčijo in Sirijo. Atsuju so se v zadnjih dneh poklonili številni nogometaši, za srce parajoče slovo od rojaka pa je včeraj poskrbel tudi nogometaš Ajaxa Mohammed Kudus.


Christian Atsu je zadnji gol v življenju dosegel s prostega udarca, na enak način pa je v nedeljo do zadetka prišel tudi Kudus. Ganski vezist je takoj po doseženem zadetku deloma slekel svoj dres, pod njim pa je imel majico z napisom 'Počivaj v miru, Atsu'. Kudusu so se med čustvenim proslavljanjem zadetka pridružili tudi soigralci, ko je do 22-letnega nogometaša pristopil še glavni delilec pravice, pa so vsi pričakovali, da bo slednji strelcu pokazal rumeni karton. Kot velevajo pravila, je nogometaš za tovrstno potezo (slačenje dresa) kaznovan z opominom, a so kartoni na začudenje vseh ostali v sodnikovem žepu.

Kudus je v izjavi po tekmi razkril, kaj mu je po proslavljanju zadetka dejal sodnik Pol van Boekel. "Razumel je, da je to večje nogometa. Šlo je za življenja ljudi, ki smo jih izgubili med tragičnim potresom. Dejal mi je, da sem prekršil pravilo, a razume situacijo, zato me ni kaznoval. S tem je izkazal spoštovanje in za to sem mu neizmerno hvaležen," je razkril Ganec. "Ogromno sem se naučil od Atsuja. Vedno mi je znal svetovati," je še dodal 22-letnik.

Članki iz rubrike