evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 03.10.2022 19:57:45

Legendarni Argentinec se poslavlja

Pipita bo nogometne čevlje obesil na klin.

Gonzalo Higuain bo po koncu letošnje sezone končal kariero. Štiriintridesetletnik trenutno nosi dres Interja iz Miamija, s katerim se bori za vstop v končnico MLS. Dva kroga pred koncem rednega dela je Inter na sedmem mestu vzhodne konference, zadnjem, ki še zagotavlja končnico.

Higuain bo ne glede na razplet zaključka MLS po koncu sezone končal kariero. Bogato kariero, v kateri je med drugim igral za madridski Real, Napoli, Juventus, Milan in Chelsea.

Dolgo je bil tudi standarden član argentinske izbrane vrste, s katero je nastopil na treh mundialih. V dresu z državnim grbom je zbral 75 tekem in dosegel 31 golov.

Definitivno eden najboljših napadalcev svoje generacije, ki je bil z Realom trikrat španski, z Juventusom pa trikrat italijanski prvak.

"Prišel je dan, ko se bom poslovil od nogometa, poklica, ki mi je dal toliko in za katerega se počutim privilegiranega, da sem živel z njegovimi dobrimi in slabimi trenutki," je vidno čustven Higuain povedal na novinarski konferenci, ki se je je udeležilo celotno moštvo Interja Miamija. Solastnik ekipe je sicer nekdanji sloviti angleški napadalec David Beckham.

"Lepe trenutke bom vzel s seboj v glavi in srcu. Imel sem nepredstavljivo kariero in dosegel več, kot sem si lahko predstavljal. To je odločitev, ki sem jo sprejel pred tremi ali štirimi meseci," je dejal. "Bilo bi sanjsko, da bi končal kariero kot prvak v MLS," je dodal.

pipita

Članki iz rubrike