sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 20.02.2022 14:16:34

BRUTALNO SLABO! Romelu Lukaku se je zapisal v zgodovino, ZRUŠIL JE REKORD, ki mu ni v ponos

Profimedia
Chelsea je sicer na gostovanju pri Crystal Palacu osvojil tri točke, a belgijskemu napadalcu je uspelo nekaj povsem drugega.

Romelu Lukaku je bil najslabši igralec evropskih prvakov. To je bila morda celo njegova najslabša predstava v karieri, predvsem pa je bila to predstava, kakršne premier liga še ni videla. Osemindvajsetletni Belgijec se je namreč v dobrih 90 minutah (odigral je celotno srečanje) uspel dotakniti žoge natančno - SEDEMKRAT! Boljšo igro je prikazal v drugem polčasu, ko je zbral pet dotikov z okroglim usnjem, v prvih 45 minutah pa le dva. Pravzaprav le enega, saj se je prvič dotaknil žoge, ko je njegova ekipa začela tekmo s sredine igrišča.

Angleži so vseh sedem Lukakujevih dotikov z žogo podrobno razdelali: žogo je namreč v treh primerih izgubil, ni dobil niti enega neposrednega dvoboja, ni izvedel niti eno preigravanje, proti vratom ni streljal niti enkrat, noben od sedmih dotikov se ni zgodil v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Odkar v premier ligi merijo tovrstne statistične podatke, nihče v 90 minutah ni imel manj dotikov z žogo.



Lukaku je šestkrat skušal podati žogo k svojim soigralcem, štirikrat mu je to tudi uspelo. Za primerjavo: Kai Havertz in Hakim Ziyech, ki sta ob Lukakuju igrala v napadu Chelseaja, sta imela 32 oziroma 34 stikov z žogo ter 23 oziroma 28 uspešnih podaj.

Po tekmi so novinarji za mnenje o prav posebnem rekordu vprašali tudi stratega Londončanov Thomasa Tuchela, češ ali je za to grozljivo predstavo enega boljših napadalcev na svetu kriv njegov sistem igre. "Ne, ne gre za moj sistem. Ne, ne, ne. Tako pač je. Ničesar nismo menjali, moja navodila so bila takšna, kot sicer."

Članki iz rubrike