podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
23 22.12.2021 21:47:12

JAN OBLAK in soigralci niso v formi. Četrti zaporedni poraz Atletica

Reuters
Nogometaši Granade so v 12. krogu španskega prvenstva presenetili madridski Atletico z Janom Oblakom in se veselili zmage z 2:1 (1:1). Atletico po četrtem zaporednem porazu sicer ostaja na petem mestu prvenstvene razpredelnice, a počasi izgublja stik z vrhom. Za madridskim Realom zaostaja 14 točk, za Sevillo devet.

Kljub slabi formi Atletica je zmaga Granade, ki se je na lestvici povzpela na 12. mesto in se oddaljila od nevarnih mest za izpad, presenečenje. Andaluzijci so Atletico namreč nazadnje premagali davnega leta 1973 in tega se spomnijo le še starejši privrženci kluba.
Atletico je tekmo začel praktično sanjsko. Joao Felix se je v hitrem napadu že v drugi minuti poigral s svojim čuvajem, potem pa poiskal naslednjo luknjo in s kakšnih 17 metrov zabil žogo v domačo mrežo. Atletico je imel nato več od igre, kljub temu pa so domači izenačili, ko je Venezuelec Darwin Machis s kakšnih 25 metrov žogo neubranljivo zabil v Oblakov gol.


Iz prvega dela velja omeniti še priložnost Luisa Suareza v končnici za domače in nato kar dve priložnosti Portugalca Felixa za vodstvo ekipe iz Madrida. V 45. minuti je po prostem strelu z leve strani najvišje skočil in žogo poslal v gol, a je pregled posnetka pokazal, da je v napadu storil prekršek, v sodnikovem podaljšku pa je izredno nevarno streljal z glavo.
V drugem delu so gostitelji prevzeli pobudo, vseeno pa v 61. minuti zadeli iz protinapada. Vnovič je bil nevaren Felix, ki je z razdalje zadel vratnico, odbito žogo pa je Granada izkoristila za hiter napad. Zadel je Molina, spet pa je bil v igri VAR, ki je potrdil gol. Nato je na igrišču zavladal Atletico. A prvo izrazito priložnost so zapravili domači, ko je po protinapadu Luisa Suareza dobro posredoval Oblak. Izenačenju je bil minuto kasneje blizu Argentinec Angel Correa, v 90. minuti pa Brazilec Matheus Cunha.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike