podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 16.11.2021 14:24:13

Se odpira VELIK PROSTOR za Šeška? Znano je, KOLIKO DENARJA je Barca ponudila za prvega igralca RB Salzburga

Profimedia
Izjemno nadarjeni Nemec Karim Adeyemi bo po številnih vrhunskih igralcih, med katerimi izstopa Erling Haaland, bržčas naslednji veliki izvozni artikel ekipe iz Solnograškega.

Kmalu po Adeyemiju bo na vrsto prišel tudi slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki bo po odhodu 19-letnega Nemca dobil več priložnosti, ovir za njegovo eksplozijo v Salzburgu tako rekoč ne bo več. Adeyemi je pravzaprav že prerasel najboljši avstrijski klub, zato ne preseneča, da se 'težkokategorniki' vse bolj potegujejo za njegovo naklonjenost.

Med velikani, ki so najbolj ogreti za njegove usluge, je po novem tudi Barcelona, ki z novim strategom Xavijem sestavlja ekipo, ki bo Katalonce spet približala evropskemu vrhu. Po poročanju nemških medijev je v teh dneh na naslov RB Salzburga prišla uradna ponudba v višini 40 milijonov evrov, prestop igralca pa naj bi se zgodil že januarja, v zimskem prestopnem roku.


Že pred tem je zanimanje za Adeyemija pokazala dortmundska Borussia, ki je v svoje vrste zvabila tudi Haalanda. Rumeno-črni so Avstrijcem pripravljeni plačati 35 milijonov evrov, igralcu pa ponujajo petletno pogodbo, po kateri bi vsako leto zaslužil okroglih pet milijonov.

Zanimivo, novice o igralčevih snubcih pazljivo spremljajo v nemškem četrtoligašu Unterhachingu, ki bo od odškodnine prejel svoj delež - približno 6 ali 7 milijonov evrov. Iz tega kluba je namreč rojeni Münchenčan leta 2018 prestopil k RB Salzburgu.

V tej sezoni je Adeyemi v vseh tekmovanjih na 22 tekmah dosegel 15 zadetkov. V tem letu je nogometaš nigerijsko-romunskih korenin tudi prestopil prag nemške članske izbrane vrste - na treh tekmah je dosegel zadetek (v armensko mrežo).

Članki iz rubrike