Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
1 26.11.2020 13:30:40

Andre Villas-Boas: Fifa naj upokoji .... O tem predlogu Portugalca govorijo VSI!

reuters.com
Aktualni trener francoskega nogometnega prvoligaša Marseilla je prepričan, da bi morala Mednarodna nogometna zveza (Fifa) upokojiti majico številka 10, in to po vsem svetu nogometa kot poklon Diegu Maradoni po smrti argentinske legende.

Maradona je umrl včeraj v 61. letu starosti, potem ko je na svojem domu doživel zastoj srca, le dva tedna po operaciji krvnega strdka v možganih.

Maradona je veljal za enega največjih igralcev vseh časov in je postal sinonim za dres s številko 10, ki ga je nosil, ko je leta 1986 najprej s pomočjo 'božje roke' preigral celotno angleško obrambo in nato štiri minute pozneje še z golom stoletja pomagal Argentini k naslovu svetovnih prvakov. Dva gola je zabil še Belgiji v polfinalni zmagi z 2:0, v finalu pa je kot vodja popeljal Argentino do uspeha nad Nemčijo s 3:2 po podaljšku in do drugega naslova svetovnih prvakov.

Majico je nosil tudi, ko je igral za Napoli, Barcelono in Boca Juniors.

Kot največji možni poklon nogometni legendi je trener Marseilla Villas-Boas omenil zamisel, da globalno upokojijo njegovo slovito desetico.

"Rad bi, da Fifa umakne majico s številko 10 v vseh tekmovanjih za vse ekipe," je dejal trener Marseilla po porazu z 2:0 proti Portu v ligi prvakov, na svojih spletnih straneh poroča angleški Daily Mail.

Po Maradoni je bil novodobni argentinski zvezdnik Lionel Messi tisti, ki je za Barcelono in Argentino nosil tudi majico številka 10.

Argentinski predsednik je po smrti legende razglasil tridnevno žalovanje v državi. V Neaplju, kjer velja Maradona za pravega svetnika, pa so se pojavile pobude, da bi tamkajšnji stadion Napolija San Paolo preimenovali v Stadion Diega Armanda Maradone.

Članki iz rubrike