petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
1 05.10.2018 13:56:56

DALI SO MU MESEC DNI ČASA! Slačilnica je Mourinhu obrnila hrbet, TALE MOŽAKAR pa ga z vsemi štirimi podpira

Profimedia
Pravijo, da so Joseju Mourinhu na klopi Manchestra Uniteda šteti dnevi. V slačilnici ima iz dneva v dan več nasprotnikov, vseeno pa se v klubu še najdejo takšni, ki ga podpirajo.

Če bi odločali igralci, Mourinha ne bi bilo več na Old Traffordu. Vendar del uprave še vedno čvrsto stoji za njim. Bržčas tudi ali predvsem zaradi visoke odškodnine, ki bi jo v primeru razhoda moral klub plačati na njegov bančni račun.

Po vesteh iz Manchestra naj bi imel Portugalec na voljo še sedem tekem, na katerih bo skušal vodstvo kluba, igralce in navijače prepričati, da je prav on pravi človek za klop rdečih vragov. Torej, mesec dni, v katerem se bo serija končala z mestnim derbijem proti Cityju.

Mourinho uživa podporo dela uprave in tudi nekaterih sponzorjev, ki so v finančni strukturi kluba izjemno pomembni. Za seboj ima tudi Alexa Fergusona, ki ima nekoliko drugačen pogled od igralcev in navijačev. Legendarni škotski trener, ki je na klopi Uniteda sedel dolgih 27 let, trdno verjame vanj. Feguson pravi, da mora Mourinho pretrpeti to krizo, da mora dobiti večjo podporo v boju s "kačami" v slačilnici. Nihče ne more biti večji od kluba, to je svoj čas ponavljal Ferguson, zdaj pa se na ta izrek opira tudi Mourinho.

Feguson je imel v svojem času opravka z Royem Keanom, Davidom Beckhamom, Ericom Cantonajem, Ruudom van Nistelrooyem, Waynom Rooneyjem, navsezadnje s Cristianom Ronaldom. Vsi ti so bili zvezde, vsi ti so vsaj pomislili, da so lahko večji od trenerja oziroma večji od kluba. Mourinho ima podobne težave in podobno miselnost, je pa res, da ima danes opravka, ne le z enim ali dvema posameznikoma, ampak z več kot polovico slačilnice. Med uporniki so tudi Paul Pogba, Alexis Sanchez, Antonio Valencia, Phil Jones, Anthony Martial, Andreas Pereira, Eric Bailly ...

Največjo težavo predstavljata Pogba in Sanchez, ki naj bi si preko svojih agentov že iskala drugega delodajalca. Vprašanje je, ali se bo njuna krčevita želja, da zapustita Old Trafford spremenila, če bo Mourinho v prihodnjem mesecu zapustil klub.


V klubu ne skrivajo, da bi si na trenerski klopi želeli Zinedina Zidana.

Usodnih sedem za Mourinha
Jutri: Manchester United – Newcastle (premier liga)
20. 10.: Chelsea – Manchester United (premier liga)
23. 10.: Manchester United – Juventus (liga prvakov)
28. 10.: Manchester United – Everton (premier liga)
3. 11.: Bournemouth – Manchester United (premier liga)
7. 11.: Juventus – Manchester United (liga prvakov)
11. 11.: Manchester City – Manchester United (premier liga)

Članki iz rubrike