palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 05.10.2018 12:25:45

NORO: V Bayernu VRE, na obzorju že PRVA VELIKA SPREMEMBA?

Profimedia
Koliko časa je potrebnega, da z vrha padeš na dno? No, tu je nov dokaz, da zelo malo.

V Bayernu se je močno zakuhalo, ceno za nastali položaj pa bi utegnil plačati nihče drug kot trener Niko Kovač. Hrvat je bil še pred dobrim tednom bog in batina, ljubljenec navijačev, zdaj pa so se stvari obrnile proti njemu.

Po sedmih zaporednih zmagah (v vseh tekmovanjih) so mnogi v Kovaču videli trenerja, ki bi Bayern brez težav pripeljal do naslova nemškega prvaka in trenerja, ki bi odmeven rezultat lahko naredil tudi v ligi prvakov. A je sledila streznitev, ta je prišla v obliki treh tekem brez polnega izkupička. Bavarci so na svojem igrišču remizirali z Augsburgom (prvenstvo) in Ajaxom (liga prvakov), v gosteh pa so izgubili s Hertho.

In se je zakuhalo, predsednik kluba Uli Hoeness je takoj javno kritiziral Kovača, za katerega je dejal, da mora prevzeti krivdo. "Veliko smo rotirali igralce in trener je tisti, ki mora odgovarjati za rezultate. Začelo se je proti Augsburgu, po tej tekmi bi moral trener priti do določenih spoznanj. Vse je odvisno od njega, on odloča in na koncu bo tudi on plačal s svojo glavo," je predsednik kar pošteno zagrozil šefu stroke, potem pa nadaljeval: "Proti Ajaxu nam je težave naredil bojkot navijačev v prvih 20 minutah. Ne razumem njihovega odziva, deset dni nazaj so se šalili, da se bundesliga igra samo do drugega mesta, zdaj pa jim kar nič več ni dobro."


Že prej je Kovača na pretirano rotacijo igralcev na začetku sezone opozoril tudi legendarni Stefan Effenberg, ki je med drugim dejal, da ne smejo počivati igralci kot je Robert Lewandowski.

Je pa hrvaški strokovnjak naletel tudi na težave v slačilnici, kjer so trije zvezdniki začeli neke vrste upor. To so Mats Hummels, Javi Martinez in James Rodriguez. Hummels je pred nekaj tedni pohvalil Kovačevo odločitev o rotacijah v moštvu. Proti Augsburgu pa ga je trener ozčalil kot najslabši člen moštva in to je očitno spremenilo Hummelsovo mišljenje. Rodriguez pa je bojda celo kričal na Kovača in naj bi že zahteval januarski prestop v drug klub.

Pri nemškem Bildu pravijo, da so nemški igralci izjemno nezadovljni, ker se v slačilnici preveč sliši hrvaški jezik, brata Kovač, trener vratarjev Toni Tapalović in športni direktor Hasan Salihamidžić se med sabo namreč pogovarjajo v tem jeziku, kar nogometaše zelo moti. Prav tako pa to ni všeč niti pomočniku Petru Hermannu. Poleg omenjene trojice nezadovoljnih, naj bi bilo še nekaj igralcev, čigar morala je prav tako na izjemno nizki ravni, to naj bi bili: Wagner, Süle, Goretzka in Gnabry.

Zanimivo bo videti, kako dolgo bo Kovač še vodil bavarskega velikana, saj si bo zelo težko spet povrnil zaupanje igralcev.

Članki iz rubrike