palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 21.03.2018 11:17:57

PREPROSTO NORO! O navijaču Zvezde govori vsa nekdanja Jugoslavija: Prodaja stol s stadiona, s katerim si je ... (foto)

vszi
Sliši se praktično neverjetno, toda v Srbiji je veliko prahu dvignil oglas navijača Crvene zvezde, ki prodaja resnično vreden kos nogometne zgodovine.

Gre za starejšega navijača beograjskih rdeče-belih, ki živi v Subotici. Prek oglasa pa želi prodati odlomljen stol s tribune na zagrebškem stadionu Maksimir. Kot pravi sam, je stol odlomil na legendarni tekmi med Dinamom in Crveno zvezdo iz leta 1990, hkrati pa mu je prav ta stol rešil življenje.

Incident s tiste tekme je označen za neke vrste simbol začetka dokončnega razpada takratne skupne države. Za omenjeni suvenir pa dotični navijač zahteva 24.000 srbskih dinarjev, kar znaša približno dvesto evrov!

Ob fotografiji omenjenega sedeža je prodajalec z imenom Miodrag zapisal naslednji sestavek, ki se v prostem prevodu glasi: "Tistega dne, 13. maja 1990, sem kot kadet Vojne gimnazije v Zagrebu s prijatelji odšel na severno tribuno, kamor smo prišli nekaj ur pred tekmo. Najprej so navijači Dinama proti nam vrgli sladoled, tudi oni so bili nameščeni na severni tribuni, a so bili od nas ločeni z nekimi kovinskimi ploščami. Poletela je še plastenka, tja in nazaj. Delije so začele tolči po tistih kovinskih ploščah, ki so počasi popuščale. Skupina navijačev Dinama je nekako uspela zapustiti ta del tribune nad nami in mi smo prevzeli nadzor na vso severno tribuno. Z vzhodne in zahodne tribune so na nas začeli metati kamne. Zaradi adrenalina smo začeli trgati sedeže, da bi se zaščitili pred kamni. Medtem smo zapustili stadion Maksimir, še preden so se odkelnila vrata se nas je približno dvajset skrivalo za večjim drevesom (pred kamni, ki so leteli z zahodne tribune, sem se branil prav s tem sedežem), potem pa še pred navijači Dinama, ki so ostali pred stadionom ... Sedež sem pod jakno pretihotapil do sobe, pozneje pa še do hiše mojih staršev. Vsa ta leta je potoval z mano, kjerkoli sem delal (Priština, Niš, Užice, Apatin, zdaj pa je v Subotici), kot lep spomin ..." je v oglasu zapisal Miodrag.

sedez
vszi

Članki iz rubrike