nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 15.03.2018 17:29:10

NEVERJETNI STEPHEN HAWKING izumil tudi formulo za svoje Angleže: KAKO OSVOJITI NASLOV SVETOVNIH PRVAKOV

Profimedia
Ta teden nas je zapustil eden največjih umov današnjega časa Stephen Hawking. Medtem ko se je boril s hudo boleznijo in razmišljal o vsem mogočem, je našel čas tudi za nogomet.

Hawking je del svojega časa posvetil tudi veliki težavi za Angleže - kako osvojiti naslov svetovnega prvaka v nogometu. Potem ko je minilo 48 let od edine angleške lovorike, je pred svetovnim prvenstvom v Braziliji razvil formulo, s katero je lahko izračunal verjetnost za naslov prvaka in za uspešno izvajanje enajstmetrovk.

Po njegovem mnenju prisotnost žen in deklet ni pomembna, možnosti za uspeh pa so močno odvisne od številnih psiholoških, fizičnih, političnih in taktičnih dejavnikov. "To je zelo komplicirano. Pravzaprav je v primerjavi z nogometom kvantna fizika povsem enostavna," je takrat dejal Hawking.

Hawking 3
Profimedia


Po njegovi formuli je imela pred slabimi štirimi leti angleška reprezentanca več možnosti za zmago v postavitvi 4-3-3 kot v postavitvi 4-4-2. Nadalje je prišel do ugotovitve, da so angleške možnosti večje v rdečih dresih in pod 500 metri nadmorske višine ter kar za 63 odstotkov višje, če sodnik prihaja iz Evrope.

"Angleži so kot živali - bitja, ki ji vodi nagon. Tekme, ki so bližje domu, zmanjšujejo negativen vpliv kulturnih razlik in utrujenosti zaradi časovne razlike. Boljši so v umirjenem podnebju in takrat, ko se tekma začne okoli 15. ure," je še pojasnil Hawking.

Slavni znanstvenik je med drugim tudi trdil, da ima nogometaš, v primeru, če iz enajstih metrov žogo pošlje v zgornji levi ali desni kot, 84 odstotkov možnosti za zadetek. Streljati mora močno, na polno. Dodal je še, da ni pomembno, ali strelja z desno ali levo nogo. Je pa izpostavil, da je svetlolasi in plešasti igralci lažje prodrejo do nasprotnih vrat.

Hawking 2
Profimedia

Članki iz rubrike