sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 15.03.2018 11:05:44

Na tekmi so imeli gostje 13 igralcev, zato je na igrišče prikorakal razjarjen direktor domačinov (FOTO)

Saj ni res, pa je. Iz Urugvaja prihaja nogometna zgodba, ki je nekatere močno razjezila, na drugi strani pa je tako bizarna, da se ji mnogi od srca nasmejijo.

Ko v športu za nekoga rečemo, da so piščanci ali jih celo oponašamo, kot da so piščanci, je vsakomur jasno, kaj si o njem mislimo. To so imeli v mislih navijači urugvajskega Fenixa, ko so pred tekmo z mestnim tekmecem Racingom dva piščanca obarvali v barve tekmeca in ju med tekmo spustili na igrišče.

Zeleno-bela piščanca sta seveda povzročila prekinitev tekme, ker pa ju niso uspeli ujeti, se tekma kar ni in ni mogla nadaljevati. Ko je vse skupaj postalo že nadležno, je na igrišče prikorakal direktor domačega kluba Gaston Alegari, izgubil živce in na vso moč brcnil enega od obeh piščancev.

fenix piscanec

fenix piscanec 1


Jasno, v trenutku se je nanj zgrnila jeza društva za zaščito živali. Fotografija, ki kaže Alegarija, ko brcne piščanca, je zaokrožila po svetovnem spletu. Direktor se je kmalu zatem tudi opravičil. "Žal mi je zaradi tega dogodka. To ni način, na katerega se običajno odzovem. V danem trenutku me je situacija privedla, da naredim nekaj neprimernega. Želim se javno opravičiti," je zapisal na twitterju.

Urugvajska nogometna zveza je Fenix kaznovala, klub bo eno domačo tekmo moral igrati na nevtralnem igrišču. In še več, tekmo z Racingom je izgubil z 1:0, gostje so zmagoviti zadetek dosegli v 85. minuti. Sicer pa sta obe moštvi izenačeni po točkah in uvrščeni v spodnji del lestvice urugvajskega prvenstva.

Kaj se je zgodilo s piščancema, urugvajski mediji ne poročajo.

Značke: urugvaj, piščanec

Članki iz rubrike