Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 14.03.2018 11:46:57

UKRADEL JE ŠOV: Novi Vieira oziroma resnični Pogba (video)

Reuters
Njegovo ime in njegova podoba bosta le redko zašli na naslovnice, je eden tistih, ki v senci opravi veliko umazanega in laičnemu očesu pogosto nevidnega dela. V torek zvečer je na mitskem Old Traffordu morda odigral življenjsko tekmo.

Matt Busby se je obračal v grobu, že tako rdečelični Alex Ferguson pa je še dodatno zardeval na tribunah, ko je spremljal prestrašeni, brezidejni, destruktivni in "ziheraški" Mourinhov United, ki je le bleda senca Uniteda pred katerim je nekoč trepetala večina Evrope. Tokrat jim za razliko od prve tekme ni mogel pomagati niti David De Gea, tokrat je bila za razliko od derbija z Liverpoolom surova moč Romela Lukakuja premalo, tokrat so Portugalcu hrbet obrnili tudi nogometni bogovi. Najbrž imajo tudi oni dovolj njegove preračunljivosti in zatekanja h mantri, da cilj opravičuje sredstva. V epicentru predstave, ki bi morala Mourinha ter njegov ziheraški (anti)nogomet za vedno pregnati z gledališča sanj, pa je bil nek nepričakovani junak.

Bila je to predstava za učbenike, ko bodo trenerji mladim nogometašem želeli dopovedati kako naj bi igral moderni defenzivni vezist, bi jim morali pokazati posnetek predstave, ki jo je v gledališču sanj prikazal Steven N'Zonzi. Morda je smetano pobral nek njegov rojak, morda je naziv igralca oziroma junaka tekme domov odnesel Wissam Ben Yedder, toda predstava N'Zonzija je bila tista, o kateri se bo še dolgo govorilo. Povsod ga je bilo dovolj, igral je z računalniško natančnostjo ter zanesljivostjo in v žep pospravil celotno vezno linijo Uniteda. Pojedel je Fellainija, Sancheza, Martiala in Matića, igral je tako kot naj bi oziroma kot bi moral igrati - Paul Pogba. N'Zonzi, ki je v svoji karieri med drugim igral za Blackburn ter Stoke City in za katerega je Sevilla leta 2015 odštela 8 milijonov evrov. Kakšnih 97 milijonov manj kot je leto dni kasneje United odštel Juventusu za Pogbaja.

Bila ga je polna zelenica, praktično vse se je začelo in končalo pri njem, nadzoroval je ritem in s tistim dolgim korakom Sevillo vlekel naprej. In kar je še najbolj navdušujoče, vse skupaj je bilo videti sila enostavno. Odgovorno in enostavno, a tako je najbrž še najtežje. V tehnično-taktičnem smislu je bil brezhiben. Perfekcija igranja zadnjega veznega ali pa vsaj hudičevo blizu le-te.

V večeru, ko je na Old Traffordu oživel duh po nekem drugem francoskemu vezistu dolgega koraka, ki je bil pred leti pogosto trn v Unitedovi peti. Govora je seveda o Patricku Vieiri. V tej luči ne čudi, da so navijači Arsenala na spletu začeli peticijo, s katero pozivajo vodstvo Topničarjev, da naj 29-letnika pripeljejo na Emirates. "Ukradel je šov ob tem, da se sploh ni spotil," je denimo dejal Rio Ferdinand, še en nekdanji Rdeči vrag, ki je v torek zvečer zardeval od sramu.

Steven N'Zonzi. Novi Vieira oziroma resnični Pogba. Nogometni working class hero, junak delavskega razreda, ki je pohrustal Unitedove zvezde in Mourinhov nogomet.

Članki iz rubrike