nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 20.02.2018 15:08:52

Hrvati napovedujejo SENZACIJO VSEH SENZACIJ! Predsednik Rijeke Damir Mišković kupuje NEKDAJ VELIKI MILAN!

Da je sedemkratni evropski klubski prvak v težavah, je vsem dobro znano. Da ga iz brezna vendarle ne bo potegnil kitajski premožnež, ki očitno to sploh ni, pa je tudi jasno.

Hrvati razkrivajo, da se je v reševanje Milana vključil predsednik Rijeke Damir Mišković, ki naj bi skupaj s svojimi partnerji (Gabrielom Volpijem, bančniki iz Švice in Luksemburga in poslovneži iz Nizozemske) odkupil delnice Milana - v celoti, morda v večinskem delu ali, denimo, le četrtino ...

Kitajski poslovnež Jongong Li je pred slabim letom v imenu kitajskega konzorcija Sport Investment Lux za vrtoglavih 740 milijonov evrov kupil 99,93 odstotkov delnic velikana iz mesta modne industrije. "Hvala Berlusconiju, ker mi je zaupal ta klub. Naredili smo največji in najtežji korak in zdaj gremo v nove zmage. Milan je svetovni klub. Vrnili ga bomo v vrh svetovnega nogometa," je pred meseci razlagal novi lastnik, ki je klub prevzel iz rok kotroverznega Silvia Berlusconija.

Po šestih mesecih je Kitajec začel iskati kupca za 25 odstotkov delnic za ceno 200 milijonov evrov. Zanimanja ni bilo. Kmalu je zapadel v finančne težave, nanj so začele pritiskati banke, saj ni mogel plačevati obrokov za kredit. Spet si je začel sposojati denar in se znašel v začaranem krogu.


Zdaj, ko ga tožita dve banki, je razglasil bankrot, kar pomeni, da ne bo nič z vložkom v višini 350 milijonov v obdobju treh let. Tako je bilo dogovorjeno in tako je bilo tudi videti na začetku tega sicer bizarnega sodelovanja - v prvem prestopnem roku je novi lastnik ekipo okrepil s kar 15 novimi igralci za 220 milijonov evrov.

Italijani trdijo, da je bil Li v finančnih težavah že pred prevzemom Milana. Podjetje za pakiranje, v katerem ima Jonghong lastniški delež, je namreč kitajsko sodišče začelo prodajati že februarja lani - z namenom, da bi lahko poravnal svoje dogove.

Milan bo torej očitno spet ostal brez lastnika, tu pa v zgodbo vstopa Damir Mišković s svojimi partnerji. Če bi se ta nora zgodba res uresničila, Mišković pa bi ostal na čelu Rijeke, bi po nekakšni nori logiki, Milan postal podružnica Rijeke. Malo za šalo, malo pa tudi zares. A kot rečeno, če ... Ogromno je 'čejev' v tej zgodbi, ki se danes kot vihar širi po hrvaškem spletu.

Tisto o podružnici je seveda bolj ali manj šala, v vsakem primeru pa bi imeli aktualni hrvaški prvaki od vsega tega kar nekaj koristi. Tudi finančnih, predvsem pa v pogledu selitev igralcev sem in tja ... ali pa trenerjev, kakor hočete. Morda pa nekega dne Matjaž Kek sede na trenersko klop Milana. Kdo ve ...

Članki iz rubrike