sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 30.01.2018 18:49:56

LUIS FIGO v Ljubljani tudi o prijatelju Zahoviću ter Messiju in Ronaldu. Poglejte, takole je ...

Martin Metelko
Ljubljana od danes naprej gosti evropsko prvenstvo v futsalu, prvi dan tekmovanj je Slovenijo obiskal tudi nekdanji nogometni zvezdnik Luis Figo.

Na krajšem druženju s sedmo silo je moral znova odgovarjati tudi na to, kdo je po njegovem boljši - Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo. "Vedno odgovorim enako na to vprašanje. Treba je uživati v igri obeh," je dejal Figo, nekdanji nogometaš Sportinga, Barcelone, Reala Madrida in Interja. Pravi pa, da bi bila oba zagotovo uspešna tudi v futsalu. "Ronaldo bi dosegal veliko zadetkov, Messi pa bi bil tako ali tako uspešen v vsaki igri z žogo. Oba bi lahko imela vrhunski karieri v futsalu."

Zdajšnji svetovalec Evropske nogometne zveze se je nato ozrl na futsal in njegovo prihodnost: "Mislim, da je zanimanje za futsal vse večje po svetu. Gre za zelo zabavno igro, gre za igro spretnosti, je hitra, z veliko zadetki, veliko tehnično odličnimi igralci. Res je lep šport, moramo ga promovirati in ga narediti vedno večjega."

Za Portugalsko reprezentanco na tem prvenstvu pa pravi: "Portugalska je ena favoritinj. Imamo najboljšega igralca na svetu Ricardinha in upam, da bo prišel do lovorike v Sloveniji. Zasluži si, saj je v zadnjih štirih petih letih najboljši na svetu."

figo1 mm
Martin Metelko
Zdaj 45-letni Figo je bil leta 2000, ko je slovenska nogometna reprezentanca igrala na prvem velikem tekmovanju, na vrhuncu kariere. Spomnil se je tiste "zlate generacije", ki da je bila odlična, posebej je izpostavil "dobrega prijatelja Zlatka Zahovića".

Figo si je ogledal uvodno tekmo EP med Slovenijo in Srbijo v družbi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina in nekdanjega nogometnega zvezdnika Dejana Stankovića.

Članki iz rubrike