1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 17.12.2017 09:27:25

Kakšna SRAMOTA! V Franciji smo doživeli VRHUNEC tehnološke bizarnosti, sodnik je zaradi 'HROŠČA' priznal NEVELJAVEN gol, razveljavil veljavnega, na koncu pa ...

Profimedia
Mnogi so z navdušenjem sprejeli tehnologijo v nogometu, toda na zadnji tekmi francoskega prvenstva so na račun prišli vsi nasprotniki.

Ta teden je francoska liga oznanila, da bo od naslednje sezone video tehnologija prisotna na vseh tekmah ligue 1, nogometni navdušenci pa so to 'pridobitev' pozdravili z mešanimi občutki. Da bi 'proslavili' ta mejnik, se je na tekmi med Troyesom in Amiensom zgodil eden od najbolj bizarnih dogodkov, povezanih s tehnologijo, natančneje s tehnologijo golove črte, ki jo v Franciji že uporabljajo.

Tekla je 32. minuta tekme, ko je po kotu Troyesa Suk Huyn-jun žogo udaril z galvo, ta pa se je odbila od prečke. Tekma se je nadaljevala, čez nekaj trenutkov pa je Troyes še enkrat zadel in se veselil zadetka. Toda med prvo akcijo in zadetkom se je oglasila sodnikova piščalka, ki je zaustavila nogometaše Amiensa, saj je sodnikova ura zavibrirala in označila, da je padel zadetek že pri prvi akciji z glavo, čeprav je bilo jasno, da ga ni bilo.

Na igrišču je nastal kaos, nogometaši Amiensa so se pritoževali, po devetih minutah debate se je sodnik odločil, da razveljavi zadetek. Tako tistega, ki naj bi ga označila njegova ura, kot tistega, ki je padel nekaj sekund kasneje, ker je bila akcija prekinjena s sodnikovim žvižgom, ki ne bi smel biti. Sodnik je namreč ugotovil, da je bila njegova ura žrtev 'računalniškega hrošča', zato ni pravilno delovala. Tekma se je nato končala z zmago Troyesa z 1:0, toda nič ne more izbrisati tega črnega madeža med tekmo.

Značke: ligue-1, troyes, amiens, sodnik, var

Članki iz rubrike