900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.10.2017 17:42:09

OJOJ! Pri BARCI so trdili, da mora MESSI le najti čas za podpis NOVE POGODBE. No, zdaj pa TOLE! In Manchester City medtem ...

Reuters
Prav verjetno je, da bo na koncu vse v redu. Toda pri Barceloni so si privoščili že toliko spodrsljajev ...

Še preden se je zgodilo vse v zvezi z Neymarjem, je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu javno dejal, da je Barcelona podaljšala pogodbo z Lionelom Messijem, svojim dolgoletnim prvim zvezdnikom in simbolom. Ko so nekoliko pozneje na vrhuncu afere Neymar novinarji razkrili, da pogodbe ni oziroma da ima Messi še vedno le tisto, ki se izteče s koncem te sezone, se je Bartomeu popravi. Češ da je vse dogovorjeno, le še čas za podpis morajo najti. 

Od tedaj so eni in drugi našli čas že za marsikaj, minute, potrebne za podpis, pa ne. Tako je že pred časom seveda postalo jasno, da dogovora še ni, na današnjem zasedanju vodstva kluba pa so to prvič tudi priznali. "Moramo povedati, da se še moramo uskladiti in da še iščemo pravo rešitev. Seveda smo pri tem Messiju pripraljeni ponuditi tudi doživljenjsko pogodbo, tako kot smo to pred dnevi storili z Andresom Iniesto," je povedal generalni direktor kluba Oscar Grau. 

Cilj Barcelone je podpisati rekodno pogodbo do leta 2021, ob tem pa - tako ko Iniesti - nogometašu dosmrtno (oziroma dokler želi) zagotoviti službo v klubu. Pomembnejše od tega pa je priznanje, da pogodbe še ni, dogovora prav tako ne. In to je zelo zaskrbljujoče, glede na politično situacijo, na precejšnjo negotovost Barcelone v španskem prvenstvu (in kjerkoli) ter na dejstvo, da lahko Messi 1. januarja podpiše pogodbo s komerkoli. 

Predvsem Manchester City se ne skriva. Pripravljen je celo plačati odškodninsko klavzulo za polletni preostanek pogodbe ali pa nogometaša pripeljati poleti povsem brezplačno. Nihče se pri tem ne skriva; Pep Guardiola še najmanj, Sergio Aguero je rojaka odkrito povabil, klub je pred dnevi na družabnih omrežjih celo delil medijsko poročanje o mogočem rekordnem poslu. Kar je še posebej nenavadno in kar bi navijače Barcelone moralo dodatno skrbeti. 

Članki iz rubrike