Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.10.2017 08:54:21

Poslastica v Madridu se je končala brez zmagovalca

Reuters
Poslastica 3. kroga evropske lige prvakov je bila na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu.

Dvoboj Reala in angleškega Tottenhama v skupini H se je končal z neodločenim izidom 1:1 (1:1), prvovrstno presenečenje pa je priredila ciprski Apoel, ki je v Nikoziji remiziral s favorizirano nemško Borussio iz Dortmunda 1:1 (0:0).

Tottenham je v madridski prestolnici povedel po nesrečnem avtogolu Raphaela Varana (28.), tik pred odhodom na veliki odmor pa je po zadeti enajstmetrovki izenačil Portugalec Cristiano Ronaldo. V drugem polčasu ni prišlo do spremembe izida. Spodrsnilo je Borussii, v 62. minutti je po golu Mickaela Pota zaostajala, izenačujoči gol pa je dosegel Sokratis Papastathopoulos v 67. minuti.

V skupini F je angleški Manchester City dosegel še tretjo zmago. Po ukrajinskem Šahtaru iz Donjecka in nizozemskem Feyenoordu iz Rotterdama je opravil še z italijanskim Napolijem in zmagal z 2:1. Izbranci Pepa Guardiole so temelje za zmago postavili v prvem polčasu, ko sta zadela Raheem Sterling v 9. in Gabriel Jesus v 13. minuti. V drugem polčasu so gosti znižali na 1:2 po golu Amadouja Diaware z 11-metrovke v 73. minuti, v prvem polčasu je strel z enajstih metrov zapravil Dries Mertens. Obračun v Rotterdamu se je razpletel po okusu Ukrajincev, ki so slavili z 2:1. Oba gola je dosegel Brazilec Bernard (24., 54.), za gostitelje pa je zadel Steven Berghuis (8.).

Nemški Leipzig slovenskega nogometaša Kevina Kampla, ki je odigral celotno tekmo, je gostil portugalski Porto ter po učinkoviti predstavi v prvi polovici tekme slavil s 3:2. Za gostitelje so zadeli Will Orban (8.), Emil Forsberg (38.) in Jean-Kevin Augustin (42.), za goste pa Vincent Aboubakar (18.) in Ivan Marcano (44.). Obračun med Monacom in v tej sezoni zelo prepričljivim Bešiktašem iz Istanbula se je v kneževini končal z zmago turške zasedbe. Zanjo je oba gola dosegel Cenk Tosun (34. in 55.), za Monaco pa Kolumbijec Radamel Falcao (30.).

V sredo bodo na sporedu še druge tekme 3. kroga, pari pa so naslednji - skupina A: Benfica Lizbona - Manchester United in CSKA Moskva - Basel; skupina B: Bayern München - Celtic Glasgow in Anderlecht - Paris St. Germain; skupina C: Karabah Agdam - Atletico Madrid in Chelsea - Roma; skupina D: Juventus - Sporting Lizbona in Barcelona - Olympiakos Pirej.

Značke: liga prvakov, sta

Članki iz rubrike