900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
10 12.10.2017 10:52:10

Ruski huligani pozivajo srbske: PRIDITE, SKUPAJ BOMO RAZBILI ...

Reuters
Reprezentanca Srbije se je uvrstila na svetovno prvenstvo v Rusiji, tega pa so se zelo razveselili Rusi. Natančneje, ruski huligani!

Na družabnih omrežjih se je pojavilo ogromno zapisov, prek katerih ruski navijači vabijo svoje srbske prijatelje - svoje zaveznike -, naj na mundial pridejo v čim večjem številu. Tam pa se bodo skupaj 'lotili' Angležev.

Navijači iz obeh držav so pobrateni že vrsto let, recimo navijači Crvene zvezde so v odličnih odnosih z navijači moskovskiega Spartaka, navijači Partizana pa z navijači moskovskega CSKA-ja, zato ti pozivi nikakor niso presenetljivi.



Rusi so se na Angleže spravili že na zadnjem Euru, ko so v svet prihajali grozljivi posnetki iz Francije. Najhuje je bilo v Marseillu, kjer so ruski huligani poškodovali veliko privržencev angleške izbrane vrste.

Poleg Angležev so Rusi sovražno nastrojeni tudi proti Hrvatom, predvsem zaradi dejstva, da se jih veliko bori na strani ukrajinskih neonacistov v Donbasu. Toda Hrvati si še niso izborili uvrstitve na svetovno prvenstvo, to si bodo imeli priložnost zagotoviti v dodatnih kvalifikacijah. Očitno bodo imeli organizatorji naslednjega svetovnega prvenstva veliko dela, če bodo želeli zagotoviti varnost za vse, ki bodo takrat prišli v Rusijo.

Članki iz rubrike