Mobilna verzija
nu
nu

Katanec je potegnil črto pod kvalifikacijami: Povem vam, kaj je bila moja NAPAKA in zakaj menjava generacij traja že 5 let!

Grega Wernig

Prvič po končanem drugem mandatu na klopi Slovenije je o ravnokar končanih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo spregovoril Srečko Katanec.

V intervjuju, ki ga je dal za Delo, je potegnil črto predvsem pod kvalifikacije za mundial, ki ga bo Slovenija še drugič zapored spremljala pred televizijskimi zasloni. Ena od tem je bil predvsem rezultatski mrk na Škotskem in na Slovaškem, ki je Slovenijo stal pomembnih točk in verjetno tudi vize za Rusijo.

Na vprašanje, zakaj takrat ni dal priložnosti Mevlji, sicer stebru slovenske obrambe, je za Delo odgovoril: "To je moja napaka. Redko spreminjam mehanizme, ki delujejo dobro. Cesar in Samardžić sta blestela oktobra v Stožicah, nisem želel razdirati te naveze v obrambi. ob tem je igral Mevlja v Rostovi v modelu s tremi branilci. Samardžić res ni igral v klubu, morda bi moral priložnost dobiti Mevlja." 

Eden od očitkov nekaterih nogometnih strokovnjakov v Sloveniji, med drugim se je izpostavil Miran Pavlin, je bil tudi ta, da je Srečko Katanec pet let menjaval generacijo, pa mu to še vedno ni uspelo. "V optimalnem stanju bi lahko dozoreli po letu dni. Stavili smo na Andraža Struno, a je prenehal igrati v klubu, podobno Aleš Mertelj, aktivirali smo roka Kronavetra, ki je zabil pomemben gol, a se je poškodoval. Sikošek je odšel v tujino, a ga kmalu ni bilo več, podobno Trajkovski, pa nadarjeni Zajc, v napadu nismo imeli ob Novakoviću niti enega, ki bi redno zabijal gole. Bezjak predstavlja pravi nogometni čudež - tri mesece ga ni niti med rezervami v 2. nemški ligi, pa je zabil dva gola Škotom. V pravi formi bi tudi Angliji zabil gol. Stavili smo na Berića, ki tudi po selitvi v Bruselj ne igra, Črnica, čakali Lazarevića ... Preveč pričakujemo od fantov, ki nezreli zapuščajo 1. SNL in odhajajo v tujino, kjer večina zaide v težave. To je realnost, ki jo lahko vidiš ali pa ne. Toda ne iščem izgovora."