profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 11.10.2017 16:38:19

Barcelona pripravlja nov megamilijonski posel: PO OKREPITEV SPET V NEMČIJO?

Reuters
S prihodom Ousmaneja Dembeleja je Barceloni poleti uspelo uresničiti samo del načrta, ki si ga je zastavila za omenjeni prestopni rok.

Med drugim je tudi nakup Philippeja Coutinha ostal samo želja, a življenje teče naprej. Dobra dva meseca sta ostala do začetka zimskega prestopnega roka, pri katalonskem velikanu pa že kujejo načrte, kako čim bolje dodatno okrepiti zasedbo.

Uprava kluba še ni pozabila na Coutinha, za katerega bi znala Liverpoolu poslati novo ponudbo. Toda očitno so se pri Blaugrani odločili, da je prišel čas za osvežitev branilske vrste, ki počasi prihaja v leta.

V Nemčiji pa so že zelo glasne govorice, da se bodo Katalonci po nakupih spet podali v Nemčijo. Na samem vrhu seznama želja se je namreč znašel član Leipziga Dayot Upamecano.

Gre za 18-letnega francoskega branilca, ki je v Leipzig prišel januarja letos, Nemci pa so sestrskemu klubu Salzburgu zanj odšteli deset milijonov evrov odškodnine. Ta bo ob morebitenm prestopu na Camp Nou jasno bistveno višja. V pogodbi naj bi celo imel zapisano stomilijonsko odkupno klavzulo, tako da še zdaleč ne bo šlo za poceni nakup.

Upamecano
Reuters
Pri vsem skupaj je zanimiva še ena podrobnost, in sicer, da sta z Dembelejem odlična prijatelja, kar je še dodaten razlog, da bi lahko prišlo do uresničitve zamisli. "Počaščen sem, da se Barcelona zanima zame, a trenutno razmišljam samo o Leipzigu. Trdo moram delati, da bom pozneje lahko dosegel svoje cilje," je dejal član francoske izbrane vrste do devetnajstega leta starosti in se nato hitro pošalil glede Dembelejevega odhoda v Španijo. "Škoda, ker je odšel, čeprav Dembeleja veliko raje vidim v svoji ekipi kot nasprotni," se je namuznil in med vrsticami dal vedeti, da je vesel, ker v tej sezoni ne bosta igrala eden proti drugemu, nato pa je zaključil: "Zelo sem vesel, ker je s prestopom v Barcelono uresničil svoje sanje."

Članki iz rubrike