elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 08.09.2017 16:18:35

Ne boste VERJELI! Kaj bi se zgodilo, če bi nekdo plačal Asensijevo klavzulo? Predsednik Reala osupnil z razlago ...

Florentino Perez je spregovoril o trenutno najbolj vročem dvojcu Reala in pustil brez besed.

"Kar zadeva Isca, je vse dogovorjeno. Praktično nje podpisal novo pogodbo, v nekaj dneh bomo uredili še zadnje pravne aspekte in zadevo javno objavili takoj za tem. Nemogoče je, da bi se kaj zapletlo, vse je urejeno" je poudaril v zvezi z igralcem, ki je bil še pred letom dni na izstopni vratih Reala, zdaj pa je eden najboljših na svetu. Tako kot je eden najboljših Marco Asensio, vroči mladenič, ki navdušuje tako v klubu kot v reprezentanci.

Odkupna klavzula v novi Iscovi pogodbi bo verjetno tako visoka kot v Asensievi, ki ga bo po novem mogoče odkupiti za neverjetnih 500 milijonov evrov. No, prvi mož Reala pa je ob tem postregel z neverjetno razlago. "Nikoli se ne ve. Nogometašev, ki jih imamo ne nameravamo prodati, a se nikoli ne ve, kaj se lahko zgodi. Razen pri Asensio, njegov primer je popolnoma drugačen. Tam je taka klavzula bolj simbolika kot kaj drugega, saj v resnici ni potrebna."

In zakaj ne? "Doslej je bila neprimerno nižja, pa je bilo popolnoma vseeno. In tudi odslej bi lahko bila zgolj 10 milijonov, pa bi bilo prav tako vseeno. Kdorkoli bi lahko prišel in jo plačal, toda Asensio bi mu rekel 'ne, hvala' in ostal pri Realu. Ne morete si namreč predstavljati, kako zelo je ta fant navezan na ta klub. Verjetno poznate njegovo življenjsko zgodbo in prav posebno željo. No, iz tega izhaja vse, klavzula je nepomembna," je dejal Perez.

Če morda ne veste, je bila Asensio, ki se je rodil na Mallorci, izjemno navezan na svojo nizozemsko mamo, tako da je celo resno razmišljal o igranju za nizozemsko reprezentanco. Ko je bil star 14 let, mu je ljubljena mama umrla, njena velika zadnja želja pa je bila ... ne boste verjeli! "Preden je odšla od nas, je ljudem zagotovila, da bo njen sin igral za Real. Danes tam zgoraj navija zame na vsaki tekmi," o tem pravi Asensio in stvari tako postanejo popolnoma razumljive ...    

Značke: asensio, real, perez, mama

Članki iz rubrike