podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 04.09.2017 19:11:04

Bibiana Steinhaus v zgodovino nemškega nogometa

Reuters
Osemintridesetletna Bibiana Steinhaus se bo v nedeljo zapisala v zgodovino nemškega nogometa, saj bo prva sodnica v najmočnejši bundesligi. Eden vodilnih nemških časnikov Bild je zapisal, da bo Steinhausova delegirana za tekmo med Hertho in Werderjem, ki bo v nedeljo na olimpijskem stadionu v Berlinu.

Nemška nogometna zveza (DFB) se ni odzvala na poročanje omenjenega nemškega časnika, zapisala je le, da bo po svoji ustaljeni praksi v četrtek delegirala sodnike za svoje tekme.


Steinhausova je v sezoni 2017/18 na sodniškem seznamu v bundesligi, na uvodnih dveh tekmah najmočnejšega nemškega ligaškega tekmovanja pa ni bila delegirana. V primeru, da se bo to zgodilo na nedeljski tekmi v Berlinu, bo sploh prva sodnica v eni od petih najmočnejših ligaških tekmovanj na svetu. V to kategorije poleg nemške sodijo še angleška, španska, francoska in italijanska liga.

Steinhaus ima bogate sodniške izkušnje, med drugim je delila pravico na letošnji finalni tekmi lige prvakinj med Lyonom in PSG v Cardiffu ter olimpijski finalni tekmi med Japonsko in ZDA v Londonu 2012.

Članki iz rubrike