stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
2 22.08.2017 00:52:22

Junak vseh JUNAKOV! Zvezdnik Barce med prvimi tekel oskrbovat ranjence in NI ŽELEL medijske pozornosti!

V jasnost je prišla zgodba, ki en bi smela priti. A smo po svoje lahko veseli, ker je prišla.

Francoski branilec Lucas Digne se pri Barceloni ni izkazal tako, kot so pričakovali navijači in kot je pričakovala španska (pa tudi evropska) nogometna javnost. Toda zdaj lahko mirno rečemo, da je to popolnoma vseeno. V življenju so stvari, ki so precej pomembnejše od nogometa, predvsem je precej pomembnejše življenje samo. 

Digne stanuje v razkošnem stanovanju na trgu Plaza de Catalunya, kjer je v četrtek zblazneli terorist začel svoj morilski pohod. In ko je francoski zvezdnik slišal krike in videl na tleh ležeča telesa, ni ostal v varnem zavetju svojega dragega domovanja. Daleč od tega. Brez razmišljanja je v trenutku stekel na ulico.

Pa ne samo to, pri priči je začel pomagati pomoči potrebnim. Postal je eden prvih prostovoljcev, ki so oskrbovali ranjence, še preden je uspelo priti profesionalnim reševalcem. Predan, zagrizen, s krvavimi rokami in odločen rešiti življenja. A ne samo to. Tudi skromen, da bolj resn ne bi mogel biti.

Digne je želel ostati anonimen. Ni želel medijske pozornosti, ni želel hvale. Tega ni naredil, da bi dobil publiciteto, temveč iz čiste želje reševati, pomagati, omiliti tragedijo. V nasprotju z njegovimi željami je za dogodek izvedela katalonska nacionalna televizija TV3 in sinoči predvajal zgodbo. Na žalost? Ne moremo se odločiti. Kajti po svoje smo presrečni, da smo za junaštvo izvedeli.  

Članki iz rubrike