stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 21.08.2017 21:04:45

Bayern kot odgovor na vrtoglave prestope odprl nogometno akademijo

Čeprav se zdi, da je nemški nogometni prvak Bayern v divjem vrtincu zapravljanja za zvezdnike, ki je zajel skoraj vso Evropo in svet, nekoliko zaostal, pa so Bavarci na nekaterih področjih še vedno prav na vrhu. Danes so odprli svojo novo nogometno akademijo, v kateri bodo v prihodnje skrbeli za razvoj podmladka.

FC Bayern Campus, kot se uradno imenuje področje akademije na severu mesta, kjer se bodo šolali in trenirali mladi nogometaši, sicer uporabljajo že od 1. avgusta, slovesno pa so ga odprli danes. Ob predsedniku Bayerna Uliju Hoenessu so se odprtja med drugimi udeležili bavarski premier Horst Seehofer in münchenski župan Dieter Reiter.

"S tem objektom se nam odpirajo možnosti, da sami nadziramo uspeh. To bo prihodnost Bayerna, še en mejnik v zgodovini našega kluba," je novost pospremil Hoeness in dodal: "To bo tudi del našega odgovora na trenutno stanje na nogometnem trgu, ko prestopi dosegajo nore številke, zaslužki pa gredo v nebo."



Bavarski nogometni velikan je svoj razvojni ponos gradil zadnjih 22 mesecev, celoten projekt je vreden 70 milijonov evrov. Mladi nogometaši imajo na 30 hektarih površin na voljo osem nogometnih igrišč, pa tudi dvorane za košarko, rokomet in namizni tenis. Na manjšem stadionu z 2500 sedeži pa bosta odslej svoje tekme igrali selekciji do 17 in 19 let. V akademiji bodo vzgajali vse nogometne selekcije od 9. do 19. leta starosti, svoj delež pa bo imela tudi ženska ekipa nemškega prvaka. Za vse skupaj bo skrbelo 75 zaposlenih.

V klubu so del kampusa odprli tudi za navijače, ki jim je namenjen nogometni lokal, za čim lažjo dosegljivost, tudi za tiste, ki (še) nimajo svojega avtomobila, pa so poskrbeli z avtobusno postajo tik pred vhodom, ki je po novem vključena v shemo mestnega prometa v Münchnu.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike