stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

gv
gv
0 30.05.2017 12:16:20

Tottiju se je poklonil tudi sloviti rožnati športni dnevnik: Šele tretji v zgodovini serie A je dobil takšno oceno!

vszi
Sloviti italijanski športni dnevnik je šele tretjič v zgodovini naredil takšno izjemo.

Slovita italijanska Gazzetta dello Sport je leta 1973 začela z ocenjevanjem nogometašev. Sprejeli so odločitev, da jih bodo ocenjevali na podlagi predstav na zelenici, že od samega začetka pa so ocene od 1 do 10. Od takrat so najpogostejše ocene šest, desetico pa naj bi dobili le nogometaši za najbolj popolno predstavo. Takšnih je bilo do zdaj bore malo oziroma če smo bolj točni, v ponedeljek se je to zgodilo šele tretjič v zgodovini.

Prvi je bil vratar Cagliarija Alessio Scarpi, ki je dobil desetico zaradi tega, ker je rešil življenje soigralcu Gianluci Grassadoniu, drugi pa je bil legendarni italijanski nogometaš Roberto Baggio, ki je z izjemno predstavo proti Parmi svojemu Interju priigral uvrstitev v ligo prvakov.

V ponedeljek se je torej zgodilo šele tretjič v zgodovini, da je Gazzetta kateremu od nogometašev podarila desetico. To si je zaslužil zdaj že nekdanji nogometaš Rome Francesco Totti. Bržkone ne zaradi same predstave, zaradi katere bi v najboljšem primeru dobil šestico, ampak zaradi izjemne kariere.

Zanimivo, Totti je tudi rekorder po povprečni oceni v karieri. V povprečju je na tekmo v serie A zbral oceno 6,65, drugi pa je Baggio (6,27). Ko je govora v eni sezoni, se je najbolj izkazal Francoz Michel Platini (sezona 1983/84, 6,94), v sezoni 1989/90 pa je blestel Diego Maradona (6,87).

gazzetta

Članki iz rubrike