stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 23.05.2017 10:01:05

Čista norost! Menjava legendarnega Terryja na poslovilni tekmi postala ... stavniški škandal!?

Danes je mogoče skruniti vse in prav mogoče je, da so skrunili tudi slovo največje legende Chelseaja.

Zagotovo se spominjate simpatično debelušnega vratarja nižjeligaša Suttona, ki je postal precej manj simpatičen po odmevnem pokalnem obračunu z londonskim velikanom Arsenalom. Takrat je namreč postalo jasno, da si je Wayne Shaw na klopi za rezerviste privoščil pito in da je to naredil zgolj zato, ker je pred tem skupaj s prijatelji stavil na točno tak bizaren dogodek. Zaradi tega je ostal brez službe in danes več ne igra nogometa, njegovo življenje se je povsem spremenilo.

No, na podoben način pa je angleška nogometna zveza zdaj odprla preiskavo v zvezi z menjavo, ki jo je na nedeljski zadnji tekmi sezone izpeljal novopečeni državni prvak Chelsea. Londonski modri so legendarnega kapetana na njegovi poslovilni tekmi uvrstili v začetno enajsterico, nato pa ga zamenjali v 26. minuti. Torej v minuti, ki simbolično ponazarja številko dresa, ki ga je legendarni srednji branilec nosil dolgo vrsto let.

Vse lepo in prav, če stavnice ne bi prijavile treh nenormalno visokih stav na točno tak dogodek. Stav, s prav tako nenormalno visoko kvoto 100. Neznana trojica je na račun te menjave bogato zaslužila, pristojni organi pa sumijo, da se je tako visoke stave mogoče odločiti le v primeru, da imaš notranjo informacijo, torej da si o dogodku obveščen. Kar pa je seveda prepovedano in predstavlja kriminalni prestopek.

Po pridobljenih podatkih sta bila o menjavi v 26. minuti vnaprej dogovorjena trener Antonio Conte in seveda Terry, v prav posebno sodelovanje pa je privolil tudi trener nasprotnega moštva, strateg Sunderlanda David Moyes. Ta je obljubil, da bo po potrebi svojim igralcem naročil, naj žogo brcnejo z igrišča in tako omogočijo menjavo v 26. minuti. Seveda je praktično neverjetno, da bi bil v morebitno prevaro vpleten kdorkoli od te trojice.

Malo verjetno je tudi, da je vpleten kdo od preostalih nogometašev na obeh straneh, ki bi utegnili vedeti za dogovor. Oblasti bodo to možnost vendarle preiskale, prav tako pa bodo preiskale možnost, da je ta informacija zapustila te ozke kroge in prišla do koga, ki jo je bil pripravljen zlorabiti. No, obstaja pa tudi možnost, da je bila trojica tako pametna, da je zadevo predvidela brez nedovoljenih informacij in imela dovolj "jajc" za tako visoke stave.          

Značke: terry, chelsea, stave

Članki iz rubrike