franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 22.05.2017 16:02:41

Junak! Španski trener ustavil trening, ker se je deklica med gledalci dušila. To pa je šele začetek ...

Kar se je odvilo v pripravljalnem taboru španskega kluba, spada v hollywoodski film.

Bil je povsem normalen trening Elcheja, španskega drugoligaša s sredozemske obale. nato pa je pomočnik trenerja zagledal neobičajen prizor v baru ob igrišču, iz katerega trening spremljajo gledalci. Starša male deklice sta tam gledala dogajanje na igrišču, kar ne bi bilo nič takega, če se njun zakladek ne bi dušil s skorjo kruha. In to dramatično dušil. Omenjeni pomočnik je zaradi tega takoj prekinil trening in zagnal potrebno paniko.

V najboljšem pomenu te besede. Kajti ekipa se je odzvala na najboljši mogoči način. pomočnik, zdravnik in nekaj nogometašev so stekli do bara, sprožili pravcato reševalno akcijo in z zdravnikom v glavni vlogi rešili še posebej dragoceno življenje. Dovolj so bili strokovni pritiski na trebuh in obračanje, je pa bil prisebni doktor pripravljen tudi na improviziran kirurški poseg. Na srečo ni bil potreben, prav tako pa ni bilo potrebno oživljanje, saj je deklica z nekaj pomoči hitro zadihala.

Prepeljali so jo v bolnišnico, kjer bo preživela še nekaj dni, vendar pa bo vse skupaj ohranila v spominu kot dramatičen dogodek, ki ji ne bo pustil trajnih posledic. Kmalu bo lahko spet gledala nogomet, pa četudi bo njen Elche skoraj zanesljivo izpadel v tretjo ligo. Pomočnik trenerja in še posebej zdravnik pa bosta tudi v tretji liga junaka, ki ju opeva vsa Španija. Več kot upravičeno, v tem pogledu sta španska prvaka v večji meri kot Real.    

Značke: elche, zdravnik, deklica

Članki iz rubrike