volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 30.04.2017 12:51:33

Ojej, kakšna komedija zmešnjav: Cristiano Ronaldo je nalašč želel dobiti rumeni karton, a ...

Reuters
Nič kolikokrat smo v nogometu že videli, da želijo nogometaši nalašč dobiti rumeni karton.

Jasno, po navadi je njihov namen povsem preprost - želijo se 'očistiti' rumenih kartonov. Oziroma povedano drugače - želijo dobiti rumeni karton, ki pomeni kazen nenastopa na naslednji tekmi, da bi bili potem mirni za nadaljevanje tekmovanja in bolj pomembne obračune. 

In na včerajšnji tekmi med Realom in Valencio je želel namerno rumeni karton dobiti tudi Cristiano Ronaldo. Prvi zvezdnik kraljevega kluba je do zdaj v la ligi prejel štiri rumene kartone, petega, ob katerem bi moral počivati na naslednji tekmi, pa je želel prejeti ravno proti Valencii. Zakaj? Ker Real naslednjo tekmo igra v gosteh proti predzadnji Granadi, čez dva kroga pa jih čaka precej težja tekma proti Sevilli



Portugalec seveda ni želel ničesar prepuščati naključju, dvoboj z Andaluzijci je pač preveč pomemben. In tako je želel v zadnjih trenutkih dvoboja z Valencio prejeti rumeni karton. Odločen je bil, da ga prejme zaradi zavlačevanja, a kaj, ko za njegovo namero ni vedel brazilski vezist Casemiro. In ko je Ronaldo poskušal zavlačevati in čim bolj pozno izvesti prosti strel, je do žoge pritekel Casemiro in ker se je bal, da bo njegov soigralec zaradi zavlačevanja dobil rumeni karton, je kar sam izvedel prosti strel. 

Komedija zmešnjav je poskrbela za to, da Ronaldo rumenega kartona ni prejel, vse skupaj pa sedaj pomeni, da bo Zinedine Zidane verjetno svojega zvezdnika vseeno pustil na klopi za rezervne nogometaše na tekmi z Granado. Težko verjamemo, da bo Francoz tvegal, da Portugalec proti ekipi Reneja Krhina prejme rumeni karton in potem izpusti obračun s Sevillo.

Članki iz rubrike