stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

gv
gv
0 23.04.2017 08:38:19

Pred el clasicom: Ali bo Barcelona to resnično storila in tvegala poraz za zeleno mizo?!

Reuters
Ali je Barcelona resnično pripravljena tvegati poraz za zeleno mizo?

Iz Španije prihajajo skoraj neverjetno novice v povezavi s katalonskim velikanom. Nogometni svet je v pričakovanju tekme vseh tekem, saj se bosta v Madridu pomerila Real Madrid in Barcelona, v špansko prestolnico pa je pripotoval tudi sicer kaznovani Neymar. Ta si je pred tedni prislužil prepoved igranja na treh tekmah, med temi pa bi moral izpustiti tudi tekmo z Realom. Ali jo bo res tudi izpustil?

Številni španski mediji trdijo, da bo Neymar vseeno nastopil. Kljub temu, da mu je vodstvo španske lige izreklo kazen treh tekem prepovedi igranja, naj bi bili odvetniki katalonskega velikana prepričani, da Brazilec lahko nastopi. Katalonci so se namreč na kazen španske lige pritožili na višje špansko sodišče, po zakonu pa morajo to storiti v roku 48 ur po izreku kazni. Ta rok so v petek ujeli, težava pa se je pojavila, ker je bilo na višjem sodišču ta dan konec delovnika.

V Barceloni so prepričani, da so storili vse v skladu s pravili, zaradi česar bi Neymar lahko nastopil na el clasicu. Vendarle se pa tukaj pojavi težava. Ker bo višje sodišče o usodi Neymarja odločalo v prihodnjih dneh, bo šele takrat znana tudi usoda o njegovi pravici nastopa na današnji tekmi. Če bodo na višjem sodišču potrdili kazen s strani španske lige, potem bo Barcelona, seveda le v primeru, če bo Neymar resnično zaigral, ne glede na razplet nedeljske večerne tekme zanesljivo izgubila za zeleno mizo.

Barcelona je očitno pripravljeni iti na vse ali nič. V španskem prvenstvu za Realom, ki ima tekmo manj, zaostaja za tri točke, v boju za naslov španskega prvaka pa nujno potrebuje zmago ...

Članki iz rubrike