Mobilna verzija
nu
nu

Poseben ukrep za Domna Črnigoja in njegove soigralce

Bil je tako besen po porazu, da je varovance odpeljal na izlet v lokalno tovarno barv, češ, "boste videli, kako običajni ljudje zaslužijo svoj denar".

Paolo Tramezzani, trener švicarskega Lugana, za katerega igra tudi slovenski nogometaš Domen Črnigoj, je ubral nenavadno pot. Svojim varovancem je želel dati lekcijo, želel je, da bi se zamislili, tako močno je bil namreč jezen po porazu v gosteh pri Thunu s 5:2.

Varovancem je zaukazal, da se morajo naslednji dan zbrati že pred šesto uro zjutraj. Klubski avtobus je ekipo odpeljal do bližnje tovarne barv, kjer so si fantje ogledali, kako že od zgodnjih ur garajo delavci. S tem jim je želel sporočiti, kakšno življenje jih čaka, če bodo nadaljevali s slabimi igrami in še naprej izgubljali.

Ali je bil to pravi pristop? Morda. Vendar za nogometaše Lugana nemara takšen ukrep ni bil ravno na mestu. Ekipa, v kateri Črnigoj zaseda mesto v udarni enajsterici, je namreč pred porazom s Thunom dosegla tri zmage in remi, na lestvici švicarske prve lige pa ohranja mesto v varni sredini.

Da trenerju Tramezzaniju vzgojni ukrep ni najbolje uspel, je jasno tudi po tem, da so njegovi varovanci po izletu v tovarno izgubili še eno tekmo, na domačem igrišču so položili orožje pred Young Boysi (0:2).

Predsednik kluba Angelo Renzetti je dejal, da je bila to samosvoja akcija trenerja, o smiselnosti ukrepa pa ni želel soditi.

Značke: domen-črnigoj , lugano