profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
215 14.03.2017 11:00:41

PSG predal Uefi in javnosti dosje z OSMIMI dokazanimi napakami v korist Barce in zahteva ... (foto)

Parižani so v slabem tednu pripravili obsežen dokument, s katerim dokazujejo škandalozno sojenje ob podvigu Barcelone.

Ne ena, ne dve in ne tri. PSG je prepričan, da je Barcelona pretekli teden do zgodovinske zmage 6:1 prišla s kar osmimi ključnimi sodniškimi napakami. Francoski klub je s strokovno in pravno službo analiziral celotno tekmo in Uefi poslal dosje z dokazanimi osmimi napakami. 

1. napaka: igra z roko Mascherana pri izidu 0:0, o kateri je bilo že ogromno govora. Parižani trdijo, da so dokazali, da je šlo za način igre z roko, ki bi moral prinesti enajstmetrovko. 

napaka1

2. napaka: drugi rumeni karton za Piqueja pri vodstvu Barcelone 2:0. V 41. minuti bi, tako Parižani, katalonski branilec zaradi prekrška nad Cavanijem moral biti izključen. 

napaka2

3. napaka: enajstmetrovka za Barco po prekršku Munierja nad Neymarjem. Čeprav se je zdelo, da gre za najbolj čisto od spornih situacij, so v Parizu prepričani drugače in to tudi, tako pravijo, dokazujejo. 

napaka3

4. napaka: izključitev Neymarja. Ko se je pri 3:1 zdelo, da je Barca izgubljena, je bil Brazilec izjemno nervozen. Naredil je grob prekršek in prejel rumeni karton, pri čemer je šla ta akcija nekoliko v pozabo. Parižani trdijo, da bi moral biti izključen. 

napaka4

5. napaka: simuliranje Luisa Suareza. Sicer je bilo kaznovano, toda po pariškem mnenju bi sodniku pri tej akciji moralo biti jasno, kaj Urugvajec namerava početi tudi v nadaljevanju tekme. 

napak5

6. napaka: igra z roko Piqueja na robu kazenskega prostora. V 78. minuti pri izidu 3:1 sodnik ni dosodil ničesar, čeprav bi po pariškem mnenju moral vsaj prosti strel iz nadvse ugodnega položaja.

napaka6

7. napaka: enajstmetrovka in rdeči karton za Mascherana po prekršku nad Di Mario. Povsem splošno sprejeta napaka, kajti sodnik bi res moral dosoditi najstrožjo kazen in pri izidu 3:1 tudi izključiti Argentinca.

napaka7

8. napaka: enajstmetrovka za prekršek nad Suarezom. Parižani dokazujejo, da je šlo za čisto simuliranje, pri katerem bi Urugvajec za nameček moral biti kaznovan z drugim rumenim kartonom.

napaka8

In kaj v Parizu zahtevajo? Ne ponovitve tekme, za katero je javnost zbrala že več kot 250.000 podpisov, ne kaj podobnega. Želijo krivico predstaviti svetu in želijo zgolj priznanje Uefe, da je delegirala sodnika pod nivojem in da je Deniz Aytekin svoje delo opravil (zelo) slabo.

Značke: barcelona, psg, sodnik

Članki iz rubrike