stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 14.03.2017 10:23:07

Na poti na Reko zavil s smeri in pristal v Indoneziji

Pred časom se je pojavil namig, da naj bi nogometaše Rijeke okrepil Michael Essien in tako klubu, ki ga trenira Matjaž Kek, pomagal v lovu na naslov državnega prvaka. Ni se zgodilo.

Namesto Kvarnerja je ganski vezni igralec izbral Indonezijo in predvsem 800 tisoč evrov, kolikor naj bi kapnilo na njegov bančni račun. "Upam, da sem prvi v nizu igralcev, ki bodo prišli v Indonezijo. Hvala, ker ste me pripeljali. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje," je nekdanji član Bastie, Lyona, Chelsea, madridskega Reala in Panathinaikosa dejal po prihodu v Persib Bandung, ki je v prejšnji sezoni prvenstvo končal na 5. mestu.

Essien je podpisal pogodbo 1+1, fotografiral se je v dresu s številko pet in nasmejan odgovarjal na vprašanja indonezijskih novinarjev.

Essien


Djadjang Nurdjaman, trener Persib Bandunga, je o svojem novem varovancu kajpak govoril z izbranimi besedami: "Vem, da je odličen vezni igralec, obenem je tudi odličen v preigravanju, ima zelo močan strel in zna dosegati zadetke. Lahko ga bom uporabil kot napadalno usmerjenega veznega igralca ali kot polnapadalca."

Persib Bandung je naslov državnega prvaka osvojil le enkrat, leta 2014. Sicer velja za najpriljubljenejši indonezijski klub z ogromno navijači in z močnimi sponzorji. Manager ekipe Umuh Muchtar je pojasnil, da bo imel Essien zelo podobno plačo, kot v njegovih dosedanjih klubih. V Panathinaikosu je zaslužil ravno 800 tisočakov na leto. Nova sezona v Indoneziji se začne 15. aprila.

Članki iz rubrike