oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 13.01.2017 16:16:54

Ibrahimović razkril, zakaj je prišel na Otok

Reuters
Zlatan Ibrahimović dviguje prah, kjerkoli se pojavi in kadarkoli se pojavi. Če ne gre drugače, sam poskrbi, da je v središču pozornosti. Tako je bilo tudi ob njegovem odhodu v Anglijo.

Glede njegove prihodnosti, potem ko se je odločil zapustiti Pariz, je bilo poleti veliko govora. Anglija, ki velja za najmočnejšo ligo na svetu in je Ibra dotlej še ni okusil, se je ponujala kar sama od sebe. Vendar Šved z bosanskimi koreninami je sprva okleval, na koncu pa vendarle sprejel izziv.

V intervjuju za Sky sports se je razgovoril o tej odločitvi. "Nimam težav s kritikami, saj sem jih vajen skozi celotno mojo kariero. Kritike mi ne dajo miru, motivirajo me, dajejo mi energijo," je razlagal visokorasli napadalec, ki je doslej osvojil 11 naslovov državnega prvaka (štiri s PSG-jem, tri z Interjem, dva z Ajaxom ter po enega z Milanom in Barcelono), dve lovoriki z Juventusom pa so mu odvzeli zaradi t. i. Calciopoli škandala.



"Ljudje so govorili o meni, češ da je konec z mano, da sem 'mrtev' ... To so govorili nekateri nekdanji nogometaši, ki se jih kot aktivne igralce niti ne spomnim. Je pa eno gotovo, oni si bodo mene zapomnili do konca njihovih življenj," je še dodal Ibrahimović.

Na koncu je še izpostavil, da je bilo popotovanje po različnih državah zanj neke vrste avantura, medtem pa so zanj govorili, da mu ne bo nikoli uspelo v Premier ligi. Po nekaj letih, ko je bilo zanj najtežje, se je - tudi zaradi vseh kritik - vendarle odločil priti na Otok. Želel je vsem tistim, ki so vanj dvomili, dokazati, da se motijo. Kot kaže je bila odločitev prava, decembra je osvojil nagrado za najboljšega igralca meseca. Svojemu Manchestru Unitedu je pomagal ostati neporažen, rdeči vragi so zmagali devekrat zapored.

Članki iz rubrike