sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 26.12.2016 17:28:35

Allardyce s točko ob novem začetku

Reuters
Britanski nogometni strateg Sam Allardyce, ki je po rekordno kratki avanturi na mestu angleškega selektorja pred iztekom leta sprejel nov klubski izziv, je bil na prvi tekmi v novi vlogi že delno uspešen. Njegov novi klub Crystal Palace je namreč igral neodločeno 1:1 z Watfordom.

Watford, ki je sredi lestvice premier lige, se je rešil z zadetkom Troya Deeneyja v drugem polčasu. Nova ekipa Allardycea, ki je tik nad mesti, s katerih se klubi v elitni angleški ligi selijo navzdol, pa je povedla z golom Yohana Cabayeja.

Crystal Palace je nekdanjega selektorja angleške izbrane vrste zaposlil pred dnevi, potem ko so v klubu zaradi slabih rezultatov odpustili Alana Pardewa.



Allardyce je v prejšnji sezoni Sunderland rešil pred izpadom, po letošnjem evropskem prvenstvu pa je prevzel angleško reprezentanco. A jo je vodil le na eni tekmi, saj je moral odstopiti zaradi afere, v kateri so mu dokazali dajanje nasvetov glede tega, kako "zaobiti" pravila pri prestopih igralcev.

Na mestu selektorja angleške reprezentance, ki v kvalifikacijah za SP 2018 igra v isti skupini kot Slovenija, ga je zamenjal nekdanji igralec Gareth Southgate. Ta je ekipo po odstavitvi Allardycea nekaj časa vodil le začasno, konec novembra pa mu je angleška zveza FA ponudila štiriletno sodelovanje.

Članki iz rubrike