profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.12.2016 14:51:43

Blatter obžaluje nespoštovanje Infantina

Reuters
Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je danes v pogovoru za britanski BBC dejal, da ga njegov naslednik na čelu Fife Gianni Infantino ne spoštuje. V ponedeljek 80-letnemu Blatterju ni uspelo s pritožbo na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani (Cas), tako da mu ostaja šestletna prepoved delovanja v nogometu.

Blatter je sprva dobil osemletno prepoved delovanja v nogometu zaradi spornega plačila dveh milijonov frankov nekdanjemu prvemu možu Uefe Michelu Platiniju. Ta je plačilo dobil devet let po opravljenem delu, oba vpletena pa nista znala dovolj prepričljivo pojasniti, zakaj je do tega prišlo. Cas je svojo odločitev pojasnil s tem, da je Blatter kršil etični kodeks, saj plačilo ni imelo pogodbene podlage.

"Zagotovo nisem srečen človek glede tega, kar se je zgodilo s Fifo," je dejal Blatter, ki se je v nadaljevanju pogovora potožil, da se njegov naslednik na mestu predsednika Fife Gianni Infantino do njega ne obnaša spoštljivo.

"Še v nobenem podjetju nisem videl, da novi predsednik ne bi izkazal spoštovanja do svojega predhodnika. Po njegovi izvolitvi konec februarja sva imela dober odnos, ustavil se je tudi pri meni doma. Dejal sem mu, da imam seznam stvari, ki jih bo treba rešiti, in Infantino mi je dejal, da bo delal na tem, vendar se potem nikoli več nisva slišala," je dejal nekdanji prvi mož nogometa.



Blatter je še povedal, da je nekdanjega generalnega sekretarja Evropske nogometne zveze (Uefa) v času, ko je bil njen predsednik Platini, večkrat poklical po telefonu, vendar mu klica nikoli ni vrnil.

V nadaljevanju pogovora je dejal, da proti sebi ne pričakuje preiskave ameriškega preiskovalnega urada FBI, ki se ukvarja s korupcijo pri nekaterih nekdanjih vodilnih možeh Fife, spregovoril pa je tudi o slabosti, ki ga je obšla novembra leta 2015 in ko so ga odpeljali v bolnišnico v Zürichu.

"Bilo je 1. novembra, ko sem bil na pokopališču v svoji domači vasi, kjer imamo družinsko grobnico. Nenadoma sem se počutil zelo slabo, nisem se mogel premikati, tako da so me takoj prepeljali v bolnišnico v Zürich, kjer so mislili, da bom v naslednjih nekaj urah umrl. Takrat sem imel dovolj časa za razmislek, spoznal sem, da je življenje še kaj več kot le nogomet," se je izpovedal Blatter.

Značke: infantino, fifa, blatter

Članki iz rubrike