podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 16.09.2014 16:31:37

Ne bomo kot Dinamo

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović v pričakovanju obračuna s Sportingom
"Pred nami je zelo zahtevna preizkušnja. Po moji oceni je Sporting za Chelseajem druga najboljša ekipa v skupini. Po finančnih težavah v preteklosti se je v zadnjih letih stabiliziral, kar ekipa čuti z odličnimi rezultati v domačem prvenstvu, zdaj veliko pričakujejo tudi od Evrope. Mi smo druga zgodba. Želimo presenetiti iz ozadja. Maribor je v Ljudskem vrtu vse prej kot lahek nasprotnik za vsakogar. Tudi za Sporting," pred uvodno tekmo v skupinskem delu lige prvakov pravi Zlatko Zahović.

Precej je takih, ki se bojijo črnega scenarija, kakršen se je pred leti pripetil zagrebškemu Dinamu. Se lahko ponovi kaj podobnega? "Prepričan sem, da ne. Smo zelo realni, a hkrati nadvse ambiciozni. In tudi proti Sportingu pričakujem tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti."

Mariborčani bodo na najprestižnejšem odru vsekakor uživali, toda hkrati bodo morali dokazati, da med evropsko smetano niso po naključju. "Prepričan sem, da o naključjih ne bo govoril nihče. Četrtič zapored smo v skupinskem delu evropskega tekmovanja, poleg tega smo na mednarodnem prizorišču tudi prezimili, kar razkriva našo kakovost. Ne bojim se. Verjamem v ekipo, verjamem v igralce in vem, česa so sposobni. Če ne verjameš v svojo ekipo, nima smisla tekmovati. Kjerkoli! In ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bo vera v moštvo ostala. To so fantje, ki so klubu dali ogromno, prav tako kot svojim karieram, kar je osnova, in me navdušujejo z vsako tekmo posebej. Ni razloga, da ne bi verjel v njih. Vsi skupaj delamo za to, da bi zmagovali," je odločen Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike